Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Βενιζέλος σε Τσακαλώτο: «Σηκώνετε και τα πόδια» (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος σε Τσακαλώτο: «Σηκώνετε και τα πόδια» (vid)

Έντονη ήταν η χτεσινή (Τετάρτη 13/6) αντιπαράθεση στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για τα υπερπλεονάσματα, έκανε λόγο για οικειοθελή επιλογή της κυβέρνησης, ώστε μετά να μπορεί να κάνει αναδιανομή με μικρά πλεονάσματα. Τότε ο κος Τσακαλώτος αντέδρασε έντονα, λέγοντας […]

Έντονη ήταν η χτεσινή (Τετάρτη 13/6) αντιπαράθεση στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για τα υπερπλεονάσματα, έκανε λόγο για οικειοθελή επιλογή της κυβέρνησης, ώστε μετά να μπορεί να κάνει αναδιανομή με μικρά
πλεονάσματα.

Τότε ο κος Τσακαλώτος αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι δεν έχει δίκιο, με τον κο Βενιζέλος να επιμένει. «Είναι οικειοθελής επιλογή της κυβέρνησης τα υπερπλεονάσματα για να κάνει αναδιανομή με μικρά πλεονάσματα; Τώρα έγινε και γραπτή δέσμευση έναντι των εταίρων μας».

Διαβάστε ακόμα: Φίλης κατά Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

Και συνέχισε: «Δεν σας παίρνει κανείς ως σοβαρό διαπραγματευτή όταν δεσμεύεσαι σε υψηλά πλεονάσματα υπονομεύοντας κάθε προοπτική ανάπτυξης. Τα υπερπλεονάσματα δεν δικαιολογούνται. Αποδεχθήκατε τα υπερπλεονάσματα πριν γίνει η συζήτηση για το χρέος και μάθουμε ποιοι θα είναι οι αναγκαίοι τόκοι για τα επόμενα χρόνια».

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά», ήταν η απάντηση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ με τον κο Βενιζέλο να του σχολιάζει το εξής: «σηκώνετε και τα πόδια, δυστυχώς! Ηρεμήστε και παρακολουθείστε. Όχι πολιτική υστερία σε εμένα».

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις