Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νύχτα- κόλαση στην Τουρκία: Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα
ΚΟΣΜΟΣ

Νύχτα- κόλαση στην Τουρκία: Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα

Ούτε που είχαν σκεφτεί όσοι πήγαν χαρούμενοι να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν την έλευση της νέας χρονιάς, πως η ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης θα βαφόταν με αίμα. Ένας αυτόπτης μάρτυρας όμως, που όπως δηλώνει φοβόταν πολύ πως κάτι θα συμβεί ξανά στην Τουρκία,  αυτό το βράδυ που ο κόσμος θα ήταν έξω, περιγράφει τα όσα έζησε […]

aea203d778fc778848b39e38d2449fc6_xl

Ούτε που είχαν σκεφτεί όσοι πήγαν χαρούμενοι να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν την έλευση της νέας χρονιάς, πως η ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης θα βαφόταν με αίμα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας όμως, που όπως δηλώνει φοβόταν πολύ πως κάτι θα συμβεί ξανά στην Τουρκία,  αυτό το βράδυ που ο κόσμος θα ήταν έξω, περιγράφει τα όσα έζησε και συγκλονίζει.

«Ακριβώς τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να καθίσω κοντά στην είσοδο, σηκώθηκε πολλή σκόνη και καπνός. Πυροβολισμοί ξέσπασαν», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της μικρής ομάδας Beylerbeyi της Κωνσταντινούπολης.

tourkia

«Υπάρχουν πιθανόν περισσότερα θύματα, επειδή καθώς προχωρούσα, άνθρωποι ποδοπατούσαν άλλους ανθρώπους. Ακούγοντας τους θορύβους αυτούς, πολλές γυναίκες λιποθύμησαν», λέει.

Ο νεαρός βρισκόταν εκεί με δύο φίλες του και βίωσε τον απόλυτο τρόμο.

«Την σήκωσα στην πλάτη μου και βάλθηκα αμέσως να τρέχω. Δεν ξέρω πώς κατάφερα να διαφύγω. Σε τέτοιες στιγμές, δεν περιμένεις. Ακούγαμε πυροβολισμούς αριστερά, έτσι τρέξαμε προς τα δεξιά».

«Περίπου 50 άτομα διέφυγαν πιθανόν μ’ αυτόν τον τρόπο», συνεχίζει ο σοκαρισμένος άντρας.

poli1

Όπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας, οι Αρχές έφτασαν αμέσως στο σημείο:  «Έφθασαν πολύ γρήγορα, αλλά δεν κατάφεραν να ελέγξουν αμέσως την κατάσταση, δεν ήξεραν ποιος ήταν ο δράστης. Μας υποψιάζονταν όλους».

Η τραγική ειρωνεία είναι ο φόβος για «κάποια συμπλοκή, κάτι, μια βόμβα», ήταν αρκετά έντονος όμως ο φίλος του τον έπεισε πως το κέντρο είναι αρκετά «διάσημο» για να γίνει κάτι κακό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις