Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / «Φωτιά» κρυφή κάμερα στα γραφεία της Novartis για 4 πρώην υπουργούς
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

«Φωτιά» κρυφή κάμερα στα γραφεία της Novartis για 4 πρώην υπουργούς

Πολιτικό «σεισμό» αναμένεται να προκαλέσουν τα βίντεο που έχουν καταγραφεί από το εσωτερικό κύκλωμα καμερών στα γραφεία της Novartis στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα στοιχεία «καίνε» τέσσερις πρώην υπουργούς. Πολλά ίσως εξαρτηθούν και από την κατάθεση στελέχους της εταιρείας που επιχείρησε να αυτοκτονήσει πριν λίγες μέρες σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο. Το σκάνδαλο […]

novartis2

Πολιτικό «σεισμό» αναμένεται να προκαλέσουν τα βίντεο που έχουν καταγραφεί από το εσωτερικό κύκλωμα καμερών στα γραφεία της Novartis στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα στοιχεία «καίνε» τέσσερις πρώην υπουργούς. Πολλά ίσως εξαρτηθούν και από την κατάθεση στελέχους της εταιρείας που επιχείρησε να αυτοκτονήσει πριν λίγες μέρες σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο.

Το σκάνδαλο που προκαλεί αναταράξεις

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο ακόμη και από εκείνο της Siemenς.

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» με δημοσίευμά της αποκαλύπτει ότι το οπτικοακουστικό υλικό από το εσωτερικό κύκλωμα της εταιρείας στην Ελλάδα «προκαλεί δέος» καθώς όπως αναφέρεται ακούγονται ονόματα πολιτικών οι οποίοι ενδιαφέρονται να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της εταιρείας, να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Φέρεται ότι ακούγονται ανατριχιαστικές διαβεβαιώσεις πρώην στελέχους της Novartis για πιέσεις σε υπουργούς οι οποίοι συνεργάζονται μαζί τους ενώ άλλο ανώτατο στέλεχος εμφανίζεται να «ασχολείται προσωπικά» με την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας.

Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως το FBI είναι σε γνώση του περιεχομένου των βίντεο. Σε αυτά αναφέρονται ονόματα τεσσάρων πρώην πρωτοκλασάτων υπουργών τους οποίους το μεγαλοστέλεχος της Novartis επικαλείται λέγοντας πως θα παρέμβουν προκειμένου να μην προχωρήσει η δικαστική έρευνα για την εταιρεία.

Καίει 4 πρώην υπουργούς στην Ελλάδα κρυφή κάμερα στα γραφεία της Novartis

Η έρευνα για αθέμιτες μεθόδους με μίζες για την προώθηση των προϊόντων της Novartis βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά και την έφοδο των ελληνικών αρχών στα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικό υλικό.

Κοντόνης: Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στο θέμα της Novartis

Έρευνα «σε όλα τα επίπεδα, σε βάθος και με γρήγορους ρυθμούς» για την υπόθεση Novartis υπογραμμίζει ότι θα διεξαχθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής στην εφημερίδα «Αγορά».

Η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε άμεσα, παραπέμποντας την υπόθεση στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθεί σε βάθος, τη στιγμή μάλιστα, που υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα στις ΗΠΑ, σημειώνει ο αρμόδιος υπουργός: «Από μόνη της η ενεργοποίηση της διαδικασίας δικαστικής συνδρομής, για την αναζήτηση σοβαρών στοιχείων που αφορούν τη χώρα μας και που αυτή την ώρα υπάρχουν στα χέρια των Αμερικανικών αρχών, είναι μια πάρα πολύ σοβαρή εξέλιξη».

Η έρευνα θα αποκαλύψει για «το αν και σε ποιο βαθμό υπήρξαν χρηματισμοί δημόσιων λειτουργών εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου».

Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά της σημερινής κυβέρνησης από εκείνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφού εννοεί, όπως αναφέρει, τη δέσμευσή της ότι η δικαστική διερεύνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος. «Σήμερα εξαιτίας του γεγονότος ότι εξετάζονται αυτές οι υποθέσεις και ξέρουν όλοι ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, ορισμένοι βιάζονται για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μη νομίζετε ότι οι προθέσεις των πολιτικών ανταγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άσχετες με την πορεία αυτών των ζητημάτων», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις