Του Πέτρου Καρσιώτη Τον έψαχναν από τις αρχές Νοεμβρίου, ως ένα από τα τουλάχιστον τρία αρχηγικά μέλη της πολυμελούς συμμορίας των Ρομά, που είχε «σαρώσει» τα σπίτια των Βορείων Προαστίων με συνεχείς εισβολές και αρπαγές χρηματοκιβωτίων, απλών πολιτών αλλά και επωνύμων( Άννα Βίσση κλπ). Τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης σε διαμέρισμα […]
Του Πέτρου Καρσιώτη
Τον έψαχναν από τις αρχές Νοεμβρίου, ως ένα από τα τουλάχιστον τρία αρχηγικά μέλη της πολυμελούς συμμορίας των Ρομά, που είχε «σαρώσει» τα σπίτια των Βορείων Προαστίων με συνεχείς εισβολές και αρπαγές χρηματοκιβωτίων, απλών πολιτών αλλά και επωνύμων( Άννα Βίσση κλπ).
Τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης σε διαμέρισμα στην περιοχή του Πειραιά.
Πρόκειται για τον 35χρονο κακοποιό με το ψευδώνυμο «Σεφκής», τον έναν από τους τρεις-τέσσερις αρχηγούς των ομάδων που χτυπούσαν σπίτια και οι οποίοι είχαν προλάβει να διαφύγουν μόλις πληροφορήθηκαν ότι η Ασφάλεια οργάνωνε επιχείρηση για τη σύλληψή τους.
Πρόκειται για τη συμμορία, στην οποία εμπλεκόταν και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος κατηγορήθηκε ως κλεπταποδόχος πανάκριβων ρολογιών από τους αρχηγούς της συμμορίας με τα δεκάδες μέλη και εν τέλει προφυλακίστηκε.
Την επιχείρηση σύλληψής του πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος ασφαλείας Αμαρουσίου και της Βορειοανατολικής Αττικής.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος Αμαρουσίου και της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, ο 35χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Ο συγκεκριμένος κακοποιός, όπως και οι συναρχηγοί των υποομάδων που δρούσαν υπό τις οδηγίες τους είχε διαφύγει μετά από τηλεφώνημα αξιωματικού υπηρεσίας της Δυτικής Αττικής, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ενημέρωσε τους εγκεφάλους για την επικείμενη επιχείρηση της Αστυνομίας.
Είχαν φύγει από τα σπίτια τους, παίρνοντας μαζί χρήματα και κλοπιμαία, αφήνοντας μάλιστα ανοικτές τις… τηλεοράσεις και τις κρύπτες, στοιχεία των πανικόβλητων κινήσεών τους.
Ο συγκεκριμένος αστυνομικός και δύο ακόμη κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας και δωροδοκία.
Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«… διέφυγαν της σύλληψης και αρχηγικά μέλη τα οποία είναι βέβαιο ότι θα είχαν συλληφθεί εντός των οικιών τους αν δεν υπήρχε σχετική πληροφόρηση».
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός φαίνεται να επικαλείται πως οι κατηγορούμενοι ήταν πληροφοριοδότες του και οι κατηγορίες σε βάρος του είναι άδικες.
Μετά τη σύλληψη του «Σεφκή», πιστεύεται ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει και θα γίνει γνωστό το τι ακριβώς συνέβη τις κρίσιμες εκείνες ώρες πριν από την επιχείρηση.
Ο 35χρονος αρχηγός, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Συνήθιζε να κυκλοφορεί με αυτοκίνητα Porsche και Ferrari, καθώς και να πηγαίνει αυθημερόν στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να διασκεδάσει σε νυχτερινά κέντρα, όπου ξόδευε χιλιάδες ευρώ.
Στο προφίλ του στο facebook, ανέβαζε συχνά φωτογραφίες με δεσμίδες των 50 και 100 ευρώ, που προέρχονταν από τις διαρρήξεις.
Η συμμορία, γνωστή και ως “Συνδικάτο της Μαφίας” είχε πραγματοποιήσει εκατοντάδες ληστρικές επιδρομές στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις, αποκομίζοντας κλοπιμαία αξίας εκατομμυρίων ευρώ.
Τα πουλούσαν στη συνέχεια σε κλεπταποδόχους και έκαναν χλιδάτη ζωή, από την οποία ανέβαζαν συχνά πυκνά φωτογραφίες σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.