Υλικά για 4-6 άτομα 600 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά 20ml ελαιόλαδο 3 στήθη κοτόπουλο λεπτά κομμένα στη μέση 1 συσκευασία λαζάνια αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Σε καυτό νερό βράζετε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά. Κόβετε […]
Υλικά για 4-6 άτομα
600 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
20ml ελαιόλαδο
3 στήθη κοτόπουλο λεπτά κομμένα στη μέση
1 συσκευασία λαζάνια
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε καυτό νερό βράζετε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά.
Κόβετε τα στήθη κοτόπουλο στην μέση οριζοντίως.
Τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά. Να μην ψηθούν εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο.
Αλατοπιπερώνετε.
Στρώνετε στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 35 x 25 εκ. λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και βάζετε από πάνω μια στρώση λαζάνια.
Ξαναβάζετε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνετε τα κομματάκια κοτόπουλου.
Συνεχίζετε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος και πάλι κοτόπουλο.
Ξαναστρώνετε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνετε με την μοτσαρέλα.
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.