Το ιδανικότερο πρωινό ή απογευματινό για τις κρύες ημέρες, «πειραγμένο» με λίγο αλκοόλ. Υλικά 125 γραμμάρια αλεύρι 1 πρέζα αλάτι 1 ποτηράκι κρασιού μπύρα 1 κουταλιά σούπας ρούμι 4 μήλα Χυμό 1 λεμονιού Λάδι καλαμποκιού για το τηγάνισμα Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα Εκτέλεση Ανακατέψτε το αλεύρι με τη μπύρα, το αλάτι και το ρούμι Αφήστε […]
Το ιδανικότερο πρωινό ή απογευματινό για τις κρύες ημέρες, «πειραγμένο» με λίγο αλκοόλ.
Υλικά
125 γραμμάρια αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 ποτηράκι κρασιού μπύρα
1 κουταλιά σούπας ρούμι
4 μήλα
Χυμό 1 λεμονιού
Λάδι καλαμποκιού για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι με τη μπύρα, το αλάτι και το ρούμι
Αφήστε να ξεκουραστεί αρκετά
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε ροδέλες, χωρίς κουκούτσια
Ραντίστε τα με τον χυμό λεμονιού και αφήστε τα στην άκρη
Ζεστάνετε το λάδι σε τηγάνι, βουτήξτε τις ροδέλες μήλου στην υγρή ζύμη και τηγανίστε τις 2-3 λεπτά
Ακουμπίστε τις σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίστε
Πασπαλίστε με την ζάχαρη άχνη και απολαύστε τις!
Πηγή: iefimerida.gr