Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Καρατζαφέρης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καρατζαφέρης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» αναφέρει πως είναι σε εξέλιξη, «φλερτ» Γιώργου Καρατζαφέρη – Χρυσής Αυγής, με απώτερο σκοπό τη συνεργασία των δύο κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μέρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής έχει αποφασίσει να παραμερίσει τις ακρότητες και τα ναζιστικά σύμβολα και να μετατραπεί σε ένα αμιγώς εθνικοπατριωτικό κόμμα. Όπως τονίζουν […]

KARATZAFERIS5

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» αναφέρει πως είναι σε εξέλιξη, «φλερτ» Γιώργου Καρατζαφέρη – Χρυσής Αυγής, με απώτερο σκοπό τη συνεργασία των δύο κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μέρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής έχει αποφασίσει να παραμερίσει τις ακρότητες και τα ναζιστικά σύμβολα και να μετατραπεί σε ένα αμιγώς εθνικοπατριωτικό κόμμα. Όπως τονίζουν οι βασικοί ρυθμιστές των εν λόγω κινήσεων στόχος τους είναι να αυξήσει το κόμμα τα ποσοστά του και να ανέβει ακόμη και στο βάθρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Οι ιθύνοντες μάλιστα προσβλέπουν ακόμη και στη συμμετοχή της Χ.Α σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Την ίδια στιγμή η προσπάθεια αναβάθμισης του πολιτικού προσώπου της Χ.Α έχει ήδη ξεκινήσει με τη δίκη της Χ.Α να αποτελεί «μεγάλο αγκάθι» καθώς βαρύνεται με την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πάντως, ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας, Γιώργος Καρατζαφέρης καλεί με σαφήνεια την Χρυσή Αυγή να αλλάξει φυσιογνωμία ούτως ώστε να υπάρξει ένα έδαφος συνεννόησης.

«Η Χ.Α είναι σαφές ότι είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα. Όμως έχει μία “πολιτεία” που την κάνει απαγορευτική για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Εγώ ως Καρατζαφέρης θα μπορούσα να συνομιλήσω μαζί τους και να τους πείσω για την αναγκαιότητα υπεράσπισης της ιδεολογίας τους με άλλη πολιτική.

Ερωτηθείς στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο κ. Καρατζαφέρης απαντά. «Όπως συνεργάστηκε εκείνος μαζί μου στις νομαρχιακές εκλογές του 2002, όπου τέσσερα στελέχη δικά του ήταν υποψήφια στον συνδυασμό μου. Μεταξύ αυτών, ο Ηλίας Παναγιώταρος, σημερινός βουλευτής της Χ.Α».

«Προτείνω στην Χ.Α να γίνει ελκυστική. Αν παραμείνει στην πολιτική έκφραση που σήμερα περιφέρει είναι καταδικασμένη να μείνει στα ίδια ποσοστά. Αν θέλει ο εθνικοπατριωτικός παράγοντας να γίνει πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό πρέπει να ακολουθήσει ό,τι έκανε ο Τζιανφράνκο Φίνι στην Ιταλία και η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία».

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα να μιλάω με τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Δεν αποκλείω ένα κόμμα που έχει ψηφιστεί από 500.000 ανθρώπους» είναι το μότο του Γ. Καρατζαφέρη.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Από την πλευρά του ο Ν. Μιχαλολιάκος σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα φαίνεται να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά μίας ενδεχόμενης συμπόρευσης με τον Γ. Καρατζαφέρη. Προς αποφυγήν εσωκομματικών αντιδράσεων προχώρησε εσπευσμένα στην εξής ανάρτηση: «Εμείς δεν θα πάρουμε κανέναν που να έχει ψηφίσει μνημόνια», έγραψε αναφερόμενος στην τρικομματική σύμπλευση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ από την οποία προέκυψε το 2011 η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

«Η Χ.Α είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αυτόνομη κάθοδό της. Ακόμη δεν ανταποκρίνεται στο φλερτ» αναφέρουν πηγές της Χ.Α.

H απάντηση της Χρυσής Αυγής στο δημοσίευμα της “Real News”:

Η Κυριακάτικη εφημερίδα «Real News», βασιζόμενη σε λανθασμένες πληροφορίες που έχουμε και στο παρελθόν διαψεύσει, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: «Ανοιχτή πρόσκληση Καρατζαφέρη στη Χρυσή Αυγή».

Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει για ακόμη μια φορά όσα δημοσιεύονται και επαναλαμβάνει:

Α) Δεν συμμετέχουμε σε καμία διεργασία για την δημιουργία οποιουδήποτε «πολιτικού σχήματος κατά τα πρότυπα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και ασφαλώς δεν έχουμε λάβει την οποιαδήποτε σχετική πρωτοβουλία.

Β) Είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και στις επόμενες εκλογές θα συμμετέχουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ και ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ με στόχο να καταλάβουμε την δεύτερη θέση και να είμαστε η επόμενη Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Γ) Στην μεγάλη οικογένεια της Χρυσής Αυγής είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι Έλληνες που αντιμάχονται το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ταυτίζονται με τις Πολιτικές μας Θέσεις, πιστεύουν στις Ιδεολογικές μας Αρχές και τιμούν την πολιτική μας διαδρομή.

Δ) Όποιος επιθυμεί να συμπαραταχθεί στον όμορφο και σκληρό Αγώνα της Χρυσής Αυγής πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και αυτός τις παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις και τις συκοφαντίες που υφίσταται το Εθνικιστικό Κίνημα, πληρώνοντας το τίμημα της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στην διαφθορά και την ξενοκρατία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις