Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

18

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λύσαμε το “αιώνιο πρόβλημα”: Πώς θα το πετύχουμε το τέλειο αβγό
PLUS

Λύσαμε το “αιώνιο πρόβλημα”: Πώς θα το πετύχουμε το τέλειο αβγό

Όσο απλό είναι να φτιάξεις ένα βραστό αβγό, τόσο δύσκολο είναι να το πετύχεις ακριβώς όπως το θέλεις με αποτέλεσμα είτε να σου βγαίνει υπερβολικά σφιχτό, είτε μελάτο. Βρήκαμε το τέλειο κόλπο όμως και σου το εκμυστηρευόμαστε! Βήμα 1ο Βάζεις το αβγό μέσα στο κόνιστρο που ψήνουμε τα λαχανικά και το τοποθετείς στην κατσαρόλα όπου […]

vrasimo-avgou_590_b

Όσο απλό είναι να φτιάξεις ένα βραστό αβγό, τόσο δύσκολο είναι να το πετύχεις ακριβώς όπως το θέλεις με αποτέλεσμα είτε να σου βγαίνει υπερβολικά σφιχτό, είτε μελάτο.

Βρήκαμε το τέλειο κόλπο όμως και σου το εκμυστηρευόμαστε!

Βήμα 1ο

Βάζεις το αβγό μέσα στο κόνιστρο που ψήνουμε τα λαχανικά και το τοποθετείς στην κατσαρόλα όπου έχεις βάλει μόλις δύο κούπες νερό, όσο χρειάζεται για να καλυφτεί πλήρως ο πάτος.

8-tropoi-na-apolausete-ta-auga-meta-to-proino-sas

Βήμα 2ο

Σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις το νερό να βράσει.

Βήμα 3ο

Αφήνεις το αβγό να ψηθεί στον ατμό για περίπου 6 λεπτά αν το θέλεις μελάτο, 11 λεπτά αν το θέλεις σφιχτό προς μελάτο και 15-20 λεπτά αν το θέλεις σφιχτό.

Βήμα 4ο

Για να ξεφλουδίσει εύκολα το αβγό το βάζεις μέσα σε παγωμένο νερό.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις