Όσο απλό είναι να φτιάξεις ένα βραστό αβγό, τόσο δύσκολο είναι να το πετύχεις ακριβώς όπως το θέλεις με αποτέλεσμα είτε να σου βγαίνει υπερβολικά σφιχτό, είτε μελάτο. Βρήκαμε το τέλειο κόλπο όμως και σου το εκμυστηρευόμαστε! Βήμα 1ο Βάζεις το αβγό μέσα στο κόνιστρο που ψήνουμε τα λαχανικά και το τοποθετείς στην κατσαρόλα όπου […]
Όσο απλό είναι να φτιάξεις ένα βραστό αβγό, τόσο δύσκολο είναι να το πετύχεις ακριβώς όπως το θέλεις με αποτέλεσμα είτε να σου βγαίνει υπερβολικά σφιχτό, είτε μελάτο.
Βρήκαμε το τέλειο κόλπο όμως και σου το εκμυστηρευόμαστε!
Βήμα 1ο
Βάζεις το αβγό μέσα στο κόνιστρο που ψήνουμε τα λαχανικά και το τοποθετείς στην κατσαρόλα όπου έχεις βάλει μόλις δύο κούπες νερό, όσο χρειάζεται για να καλυφτεί πλήρως ο πάτος.
Βήμα 2ο
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις το νερό να βράσει.
Βήμα 3ο
Αφήνεις το αβγό να ψηθεί στον ατμό για περίπου 6 λεπτά αν το θέλεις μελάτο, 11 λεπτά αν το θέλεις σφιχτό προς μελάτο και 15-20 λεπτά αν το θέλεις σφιχτό.
Βήμα 4ο
Για να ξεφλουδίσει εύκολα το αβγό το βάζεις μέσα σε παγωμένο νερό.