Μετά από μια σειρά διαπραγματεύσεων και το οριστικό «κλείδωμα» του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, το εποπτικό συμβούλιο όρισε τον πρόεδρο και τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου θα είναι ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, ενώ αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει με την κίνηση της κυβέρνησης να δώσει ισχυρή θέση στην Ουρανία […]
Μετά από μια σειρά διαπραγματεύσεων και το οριστικό «κλείδωμα» του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, το εποπτικό συμβούλιο όρισε τον πρόεδρο και τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας.
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου θα είναι ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, ενώ αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει με την κίνηση της κυβέρνησης να δώσει ισχυρή θέση στην Ουρανία Αικατερινάρη. Η κ. Αικατερινάρη, ορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος (CEO) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, με την κυβέρνηση να αναθέτει τη σημαντικότερη θέση διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας σε υπόδικο!
Πρόκειται για μία γκάφα της κυβέρνησης, καθώς η ίδια η διευθύνουσα σύμβουλος του υπερταμείου αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για την υπόθεση της χρηματοδότησης της ΓΕΝΟΠ από την ΔΕΗ που είχε απασχολήσει πολύ.
Η 46χρονη διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά βιογραφικά και έχει διακριθεί στο αντικείμενο της. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και συνέχεια στη Μεγάλη Βρετανία όπου γίνεται κάτοχος του ΜΒΑ από το City University.
Το όνομα της είναι από τα πιο «δυνατά» καθώς έχει μεγάλη εμπειρία στον επιχειρηματικό κλάδο, και πολλά χρόνια εργασίας στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική σε Ελλάδα αλλά και σε μεγάλους οργανισμούς στο εξωτερικό: BNP Paribas, Eurobank και Deutsche Bank.
Την περίοδο 2010-2015 υπήρξε αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος στη ΔΕΗ και τελευταία δύο χρόνια ήταν Partner στην Ernst & Young .
Παρόλα αυτά, η κ. Αικατερινάρη έχει σοβαρή εκκρεμότητα με την δικαιοσύνη, καθώς ανήκει στα 5 σημαντικότερα διοικητικά στελέχη της ΔΕΗ που από τον Νοέμβρη δικάζονται κατηγορούμενοι για την έγκριση παροχής τεράστιου ύψους χρηματοδοτήσεων στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Η παρούσα διοίκηση της ΔΕΗ δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, γεγονός που σημαίνει ότι η απόδειξη πως η έγκριση των χρηματοδοτήσεων προκάλεσε οικονομικές βλάβες στην εταιρεία, είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία.
Ως εκ τούτου, τα πέντε κορυφαία στελέχη δεν αναμένεται να καταδικαστούν, όμως η ανάθεση μιας τόσο υψηλής θέσης σε άνθρωπο που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αποτελεί μεγάλη γκάφα της κυβέρνησης.
Να σημειωθεί πως η ίδρυση του υπεραταμείου είναι ένα από τα πιο «βιαστικά» θέματα της κυβέρνησης, καθώς είναι όρος του μνημονίου και οι δανειστές ασκούν υπερβολικές πιέσεις για να κλείσει αυτό το ζήτημα.
Το υπερταμείο, που θα «αναλάβει» μεταξύ άλλων, το ΤΑΙΠΕΔ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προβλέπεται από το μνημόνιο του 2015 ότι, αμέσως μόλις συγκροτηθεί, θα καταστεί και αντισυμβαλλόμενος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για το δάνειο των 86 δισ. ευρώ.