Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πάτρα: Πρωτότυπη συνάντηση αστυνομικών-κληρικών για την αντιμετώπιση ατόμων που εξαπατούν ιερείς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Πρωτότυπη συνάντηση αστυνομικών-κληρικών για την αντιμετώπιση ατόμων που εξαπατούν ιερείς

Του Πέτρου Καρσιώτη Από… άμβωνος, οι ιερείς της Αχαΐας, εφιστούν πλέον στους πιστούς των ενοριών τους την προσοχή για τα τεχνάσματα που μετέρχονται οι πάσης φύσης απατεώνες για να τους αρπάξουν τις οικονομίες. Ακολουθώντας την προτροπή αξιωματούχων, όσα έμαθαν για τους τρόπους και τα προσωπεία μέσω των οποίων προσεγγίζουν οι δράστες ανυποψίαστους κι ευκολόπιστους πολίτες, […]

12012017imerida005s

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από… άμβωνος, οι ιερείς της Αχαΐας, εφιστούν πλέον στους πιστούς των ενοριών τους την προσοχή για τα τεχνάσματα που μετέρχονται οι πάσης φύσης απατεώνες για να τους αρπάξουν τις οικονομίες.

Ακολουθώντας την προτροπή αξιωματούχων, όσα έμαθαν για τους τρόπους και τα προσωπεία μέσω των οποίων προσεγγίζουν οι δράστες ανυποψίαστους κι ευκολόπιστους πολίτες, τα μεταδίδουν στους ενορίτες κάθε Κυριακή!

12012017imerida006s12012017imerida007s

Και τα πληροφορήθηκαν προ ημερών σε ειδική ενημερωτική ημερίδα,  που έλαβε χώρα σε παλαιά εκκλησία και την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων διακόσιοι ογδόντα ιερείς της ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Η πρωτότυπη ημερίδα καθώς έλαβε χώρα στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Πατρών κ.κκ. Χρυσόστομου, είχε ως θεματικές ενότητες τις εξής:

«Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών-Ααπάτες σε βάρος ιερέων- Μεθοδολογία δραστών-Ανάλυση πραγματικών περιστατικών-Το φυσιολογικό γήρας-Αλλαγές κατά την Τρίτη ηλικία-Καλλιεργώντας τη θετικότητα στην ώριμη ηλικία».

Κατά την ημερίδα προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις συμπολιτών μας αλλά και Ιερέα, οι οποίοι ήταν θύματα απάτης και μετέφεραν την βιωματική τους εμπειρία.

12012017imerida001s

 

O μέχρι πριν από λίγες ημέρες,  Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Φώτιος Τσόλκας, είχε τονίσει, μεταξύ άλλων :

«Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν συμπολίτες μας, μεταξύ των όποιων και Ιερείς, οι οποίοι πείστηκαν στις παροτρύνσεις ψευδών γεγονότων ως αληθινών, δίνοντας τους χρήματα.

Ως αστυνομία, διεξαγάγαμε άμεσα ενδελεχείς έρευνες και αξιοποιήσαμε στοιχεία με αποτέλεσμα να εξιχνιάσουμε πολλές περιπτώσεις απάτης και να συλλάβουμε τους δράστες.

Το ίδιο κάνουμε σήμερα, ενημερώνουμε τους Ιερείς μας, για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι απατεώνες ώστε να είναι σε θέση να προστατέψουν τη προσωπικότητα τους και την περιουσία τους, αλλά και από τη θέση που κατέχουν στις τοπικές κοινωνίες, να μεταδώσουν την οποία γνώση λάβουν σήμερα στους πιστούς των ενοριών τους, ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο τη δράση αυτών των ατόμων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις