Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

23

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ο.. «Κινέζος» Αγκουέρο και ο «Σάχης» των διχτύων!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο.. «Κινέζος» Αγκουέρο και ο «Σάχης» των διχτύων!

του Σωτήρη Τριανταφύλλου   Οι δύο κόσμοι των Αραούχο και Ανσαριφάρντ, που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο   Οι χαμηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν τον τελευταίο καιρό στη χώρα, επικράτησαν και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο στη Super League. Τα… παγωμένα οικονομικά των περισσότερων ομάδων κράτησαν χαμηλά το ενδιαφέρον και το μεταγραφικό παζάρι, στο […]

του Σωτήρη Τριανταφύλλου

karim-Ansarifard

 

Οι δύο κόσμοι των Αραούχο και Ανσαριφάρντ, που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο

 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν τον τελευταίο καιρό στη χώρα, επικράτησαν και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο στη Super League. Τα… παγωμένα οικονομικά των περισσότερων ομάδων κράτησαν χαμηλά το ενδιαφέρον και το μεταγραφικό παζάρι, στο οποίο, όμως, υπήρξαν ονόματα που προκάλεσαν ενδιαφέρον, είτε λόγω αξίας, είτε λόγω προγενέστερης συμπεριφοράς, είτε λόγω του ότι αποτέλεσαν «μήλον της έριδος» μεταξύ ομάδων.

Ο Αργεντινός Σέρχιο Αραούχο, που κάποτε χαρακτηρίστηκε ως νέος Αγκουέρο, ο οποίος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ και ο Ιρανός Καρίμ Ανσαριφάρντ, ένας δεινός σκόρερ, τον οποίο ο Ολυμπιακός απέκτησε από τον Πανιώνιο, είναι δύο από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Δύο ποδοσφαιριστές εντελώς διαφορετικοί, από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους -ποδοσφαιρικούς και μη- συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Κινέζος

Ο Αραούχο, που στα 18 του έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς, έχει ένα ακόμη παρατσούκλι, τον φωνάζουν «El Chino» (ο Κινέζος). Αυτό ήταν το πρώτο παρατσούκλι του νεαρού Αραούχο και το κόλλησε από το ξεκίνημα της πορείας του στις ακαδημίες της Μπόκα. Κάτι που πάνω-κάτω ήταν αναμενόμενο λόγω του ύψους, αλλά και των σχιστών ματιών του, αλλά δεν ήταν το μόνο. Με τις πρώτες του εμφανίσεις στην Μπόκα ήρθε ένα άλλο να τον συνοδεύσει, αφού η σωματοδομή του φέρνει αρκετά στον Κουν Αγκουέρο.

Ο δανεισμός του στην Μπαρτσελόνα ήταν αυτός που του άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης. Αγωνίστηκε στη β’ ομάδα των «μπλαουγκράνα», αλλά τα ξενύχτια και το αλκοόλ δεν του επέτρεψαν να κάνει καριέρα στη Βαρκελόνη. Το ποσό που είχε συμφωνηθεί, αν τελικά η Μπαρτσελόνα αγόραζε τον παίκτη από την Μπόκα, άγγιζε τα 16 εκατ. ευρώ και οι Καταλανοί το θεώρησαν μεγάλο. Έτσι, ακολούθησε η επιστροφή στην Μπόκα και ο δανεισμός στην Τίγκρε (με 12 συμμετοχές και 2 γκολ). Ο δανεισμός ωστόσο που θα τον κάνει να βρει την αναγνώριση που έψαχνε είναι εκείνος της επόμενης σεζόν. Ο Αραούχο επιστρέφει στην Ευρώπη, στις Κανάριες Νήσους και τη Λας Πάλμας. Το ξεκίνημά του στη Λας Πάλμας ήταν ιδανικό, με τον Αραούχο να την οδηγεί στην επιστροφή της στην Primera Division. Η Λας Πάλμας ενεργοποιεί την οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2015. Η πρώτη του σεζόν στην Primera εξαιρετική, 30 συμμετοχές με 5 γκολ για τον Αραούχο που, όμως, αρχίζει και πάλι τα ξενύχτια. Στις 24 Σπτεμβρίου 2016 του μήνα η Λας Πάλμας υποδέχτηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο «Chino» έβαλε το γκολ της ισοφάρισης σε 2-2 στο 85ο λεπτό και έγινε ξανά ο ήρωας για τους φίλους της ομάδας. Το βράδυ της ιδιας ημέρας, όμως, θα βγει να γιορτάσει και στην επιστροφή του θα τον σταματήσουν σε μπλόκο για αλκοτέστ, που ο ίδιος δεν θα δεχθεί να κάνει. Το αποτέλεσμα είναι να συλληφθεί και να οδηγηθεί σε δίκη μερικές εβδομάδες αργότερα. Καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκιση και αφαίρεση διπλώματος για δύο χρόνια. Κάπως έτσι τέλειωσε η καριέρα του στην Ισπανία και αρχίζει αυτή στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, της οποίας ο πρώην τεχνικός διευθυντής Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς τον είχε εντοπίσει από τότε που αγωνιζόταν στη β’ ομάδα της Μπαρτσελόνα και τον είχε προτείνει στη Λας Πάλμας πολύ πριν αυτή τον αποκτήσει.

Μουντιαλικός «Σάχης»!

Το έγκυρο περιοδικό World Soccer είχε επιλέξει τον Ανσαριφάντ ως ένα από τα 100 μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου μαζί με τους Τσιτσαρίτο Ερνάντες και Τζακ Γουίλσιρ, ενώ και η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA τον είχε κατατάξει στους παίκτες που άξιζε να παρακολουθήσει κάποιος το 2012! Ο παίκτης αυτός, που ήρθε το καλοκαίρι του 2015 στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο, φορά πλέον τη φανέλα του Ολυμπιακού, τον οποίο ο Ιρανός επιθετικός προτίμησε από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Στον Πανιώνιο πήγε από την Οσασούνα και ενώ αρκετές ευρωπαϊκες ομάδες ήθελαν κατά καιρούς να τον εντάξουν στη δύναμή τους.

Ο 26χρονος φορ έγραψε ιστορία με την Σάιπα από το Ιράν πετυχαίνοντας 40 γκολ σε 61 ματς την τελευταία διετία της καριέρας του με τον σύλλογο της πατρίδας του. Το 2012 αποχώρησε με προορισμό την Περσέπολις. Τον συνόδευε η φήμη του δεινού σκόρερ, με τον θρύλο του ιρανικού ποδοσφαίρου Αλί Νταεί να τον χρίζει διάδοχό του και να του δίνει τη φανέλα με το 10 της εθνικής Ιράν που φορούσε ο ίδιος. Εκείνη την χρονιά κατετάγη στην 48η θέση των κορυφαίων σκόρερ του κόσμου και αγωνίστηκε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, μπαίνοντας αλλαγή στην αναμέτρηση με την Βοσνία.

Κάποια προβλήματα με τη στρατολογία τού είχαν απαγορέυσει να αγωνιστεί στην Ευρώπη, κάτι που τελικά κατάφερε να κάνει το 2014, όταν αποκτήθηκε από την Οσασούνα, χωρίς, ωστόσο να καταφέρει να δικαιολογήσει το όνομά του και τη αξία του. Η συνέχεια γνωστή, πλατεία και λιμάνι, όπου θα προσπαθήσει πλέον με την ερυθρόλευκη φανέλα να δικαιολογήσει τη φήμη του, κάτι που έχει ήδη κάνει με την κυανέρυθρη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις