Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Συγκλονιστική ιστορία: Τα όργανα ενός 2χρονου “αγγέλου” έδωσαν ζωή σε 4 παιδιά
ΥΓΕΙΑ

Συγκλονιστική ιστορία: Τα όργανα ενός 2χρονου “αγγέλου” έδωσαν ζωή σε 4 παιδιά

Ρίγος προκαλεί το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν δύο γονείς, οι οποίοι δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους, που έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν. Το δίχρονο αγοράκι κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ύστερα από τροχαίο ατύχημα μια ημέρα μετά τα δεύτερα γενέθλια του. Οι δύο γενναίοι γονείς, όταν άκουσαν […]

dorea-708Ρίγος προκαλεί το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν δύο γονείς, οι οποίοι δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους, που έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν.

Το δίχρονο αγοράκι κατέληξε στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ύστερα από τροχαίο ατύχημα μια ημέρα μετά τα δεύτερα γενέθλια του.

Οι δύο γενναίοι γονείς, όταν άκουσαν την είδηση του τραγικού θανάτου του παιδιού τους, αποφάσισαν να σώσουν άλλες ζωές και ανακοίνωσαν τη συγκλονιστική απόφαση τους.

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων αμέσως προχώρησε τις απαραίτητες διαδικασίες που περιλαμβάνουν τον συντονισμό της λήψης των οργάνων και την ανεύρεση των ληπτών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ευρώπη.

Εξαιτίας της πολύ μικρής ηλικίας του δότη, χρειάστηκε η παρέμβαση εξειδικευμένων ιατρών από τη Γερμανία για την αφαίρεση των πνευμόνων, από την Ιταλία για την καρδιά και το ήπαρ, ενώ οι νεφροί αφαιρέθηκαν από τους χειρουργούς του νοσοκομείου «Λαϊκό».

Ένα κοριτσάκι 9 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη και ένα ακόμη 13 ετών από την Αθήνα, που βασανίζονται χρόνια με αιμοκάθαρση, απέκτησαν «ζωή» χάρη στους δύο νεφρούς του άτυχου Γιάννη.dorea.

Η καρδιά του, χτυπά πλέον στο σώμα ενός 2χρονου κοριτσιού και το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε ένα αγοράκι 8 ετών, στη Ρώμη.

Η αφαίρεση και η μεταμόσχευση των οργάνων, έγινε από το κορυφαίο παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesu της Ρώμης, που συνεργάζεται χρόνια με τον ΕΟΜ κι έχει ολοκληρώσει επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις ήπατος ή καρδιάς σε περίπου 15 παιδιά από την Ελλάδα.

«Σκοπός της δουλειάς μας δεν πρέπει να είναι μόνο η σωτηρία μικρών παιδιών. Εξίσου σημαντική, και κυριολεκτώ, είναι η Δωρεά Οργάνων. Μπορεί ένας ασθενής να μην τα κατάφερε, τα όργανα του όμως θα σώσουν πολλούς συνομηλίκους του. Η υπέρβαση των γονέων παρά τον πόνο τους, που έδωσαν τη συναίνεση τους, δημιουργεί την ηθική υποχρέωση σε όλους μας, να σταθούμε αντάξιοι αυτής της ανυπέρβλητης προσφοράς. Αναμένουμε και εμείς με αγωνία την έκβαση των τεσσάρων μεταμοσχεύσεων, σα να ήταν παιδιά της Μονάδας μας», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Αγία Σοφία», κ Καλαμπαλίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις