Δεν “αστειεύεται” ο Τραμπ: Απαγόρευση και στους κατόχους πράσινης κάρτας- Κρατούνται μετανάστες

ΚΟΣΜΟΣ

Δεν “αστειεύεται” ο Τραμπ: Απαγόρευση και στους κατόχους πράσινης κάρτας- Κρατούνται μετανάστες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ένα χάος επικρατεί στην Αμερική μετά την υπογραφή του Αμερικανού προέδρου, που κλείνει την “πόρτα” σε μετανάστες εφτά χωρών που έχουν κατά κύριο λόγο μουσουλμανικό πληθυσμό. Αν και πολλοί δεν είχαν πάρει στα σοβαρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ, εκείνος όχι μόνο έδειξε πως εννοούσε όσα είπε, αλλά τα εφάρμοσε και σε χρόνο dt. Το […]

28.01.2017 | 21:20

Ένα χάος επικρατεί στην Αμερική μετά την υπογραφή του Αμερικανού προέδρου, που κλείνει την “πόρτα” σε μετανάστες εφτά χωρών που έχουν κατά κύριο λόγο μουσουλμανικό πληθυσμό.

Αν και πολλοί δεν είχαν πάρει στα σοβαρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ, εκείνος όχι μόνο έδειξε πως εννοούσε όσα είπε, αλλά τα εφάρμοσε και σε χρόνο dt.

Το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο των μεταναστών από εφτά χώρες στις ΗΠΑ (το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη, το Σουδάν, τη Λιβύη), ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή και όπως μεταδίδουν οι New York Times κρατούνται Ιρακινοί στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης.

Στο κείμενο που δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, αναφέρεται πως η είσοδος απαγορεύεται ακόμη και σε αυτούς που έχουν την πράσινη κάρτα ενώ αναστέλλεται επ ‘αόριστον η εισδοχή προσφύγων από τη Συρία.

Η πληροφορία ήρθε από την Τζίλιαν Κρίστενσεν που ασκεί καθήκοντα εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

«Θα απαγορεύεται η είσοδος κατόχων πράσινης κάρτας», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.  

Οι δικηγόροι δύο προσφύγων,έχουν καταθέσει αίτηση ώστε να απελευθερωθούν οι πελάτες τους, ένας εκ των οποίων είχε εργαστεί για την αμερικανική κυβέρνηση στο Ιράκ ενώ ο άλλος πήγαινε να βρει την οικογένεια του.

Ωστόσο ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων παραμένει άγνωστος.

Το σύνθημα για την απαγόρευση των μεταναστών που θα κρατήσει τρεις μήνες, δόθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με τις αντιδράσεις να φουντώνουν όλο και περισσότερο, όταν φαίνεται πως ο Τραμπ κάνει πράξη όσα έχει πει.

Αίγυπτος: Τους έστειλαν πίσω

Σύμφωνα με το Reuters, στην πτήση της EgyptAir από το Κάιρο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, απαγορεύτηκε η είσοδος σε πέντε επιβάτες από το Ιράκ και σε έναν από την Υεμένη.

Οι επιβάτες που είχαν φτάσει στο Κάιρο είχαν άδεια εισόδου, ωστόσο οι Αρχές δεν ασχολήθηκαν με αυτό και τους πήγαν σε πτήσεις επιστροφής στη χώρα τους.

Επικρατεί χάος

Το Εθνικό ιρανοαμερικανικό Συμβούλιο συμβούλευσε τους πολίτες των εφτά χωρών που έχουν την πράσινη κάρτα να μην φύγουν από τη χώρα, μέχρι να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Πολίτες με καταγωγή από τις χώρες της «μαύρης λίστας» που έχουν βγει εκτός Αμερικής, βρίσκονται σε πανικό καθώς δεν γνωρίζουν αν θα μπορέσουν να επιστρέψουν πίσω

Δηλώσεις από Μαλάλα Γιουσαφζάι

Σε ανακοίνωση της που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Μαλάλα Γιουσαφζάι που σώθηκε το 2012 από μια απόπειρα δολοφονίας των Πακιστανών Ταλιμπάν, έγραφε: «Ραγίζει η καρδιά μου όταν βλέπω τον πρόεδρο Τραμπ να κλείνει την πόρτα στα παιδιά, στις μητέρες και στους πατέρες που φεύγουν για να σωθούν από τη βία και τον πόλεμο. Ραγίζει η καρδιά μου βλέποντας την Αμερική να γυρίζει την πλάτη στο υπερήφανο παρελθόν της, (αυτό) της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών».

«Ραγίζει η καρδιά μου όταν βλέπω προσφυγόπουλα από τη Συρία, που υποφέρουν εδώ κι έξι χρόνια εξαιτίας ενός πολέμου για τον οποίο δεν ευθύνονται εκείνα, να γίνονται στόχος διακρίσεων. Σε αυτούς τους καιρούς αβεβαιότητας και προβλημάτων στον κόσμο, ζητώ από τον πρόεδρο Τραμπ να μη γυρίσει την πλάτη του στα πιο ανυπεράσπιστα παιδιά, στις πιο ανυπεράσπιστες οικογένειες του κόσμου», πρόσθεσε η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης.

«Η υποδοχή προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο αποτελεί υποχρέωσή μας. Πρέπει να οργανωθούμε ώστε αυτό να γίνει με αμερόληπτο, δίκαιο, αλληλέγγυο τρόπο», είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις κινήσεις Τραμπ.

«Όμως υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που μας ανησυχούν», πρόσθεσε. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μιλήσαμε πολύ, ο Ζίγκμαρ κι εγώ, για το τι πρόκειται να κάνουμε». «Θα έλθουμε σε επαφή με τον συνάδελφό μας Ρεξ Τίλερσον όταν διοριστεί για να συζητήσουμε σημείο προς σημείο και να έχουμε μια ξεκάθαρη σχέση», δήλωσε ο Ερό, στο πλάι του Γερμανού ομολόγου του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

 

 

Exit mobile version