Τραυματίζουν, κλέβουν, πυρπολούν τα μέλη της συμμορίας των “ληστών των χρηματοκιβωτίων”

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραυματίζουν, κλέβουν, πυρπολούν τα μέλη της συμμορίας των “ληστών των χρηματοκιβωτίων”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Καραμάνογλου

του Πέτρου Καρσιώτη    Σε οικόπεδο στο Μενίδι βρέθηκε καμμένο κλεμμένο αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει, με τέσσερα άδεια χρηματοκιβώτια στο εσωτερικό του.  Σε ανοιχτό οικόπεδο στην περιοχή των Αχαρνών, ένα 24ωρο μετά την τελευταία τους ληστρική επιδρομή στις εγκαταστάσεις της Πετρογκάζ στον Ασπρόπυργο, πυρπόλησαν κλεμμένο αυτοκίνητο. ΄Όταν η φωτιά σβήστηκε από την πυροσβεστική, οι αστυνομικοί […]

29.01.2017 | 11:27

του Πέτρου Καρσιώτη

 

 Σε οικόπεδο στο Μενίδι βρέθηκε καμμένο κλεμμένο αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει, με τέσσερα άδεια χρηματοκιβώτια στο εσωτερικό του. 

Σε ανοιχτό οικόπεδο στην περιοχή των Αχαρνών, ένα 24ωρο μετά την τελευταία τους ληστρική επιδρομή στις εγκαταστάσεις της Πετρογκάζ στον Ασπρόπυργο, πυρπόλησαν κλεμμένο αυτοκίνητο.

΄Όταν η φωτιά σβήστηκε από την πυροσβεστική, οι αστυνομικοί της ασφάλειας βρήκαν στο εσωτερικό του, επίσης καμμένα, τέσσερα χρηματοκιβώτια άδεια, τα οποία είχαν αφαιρέσει στις τελευταίες επιδρομές τους από άλλες εταιρίες της Δυτικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται  ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης, έξι κουκουλοφόροι της συμμορίας, που έχει σκορπίσει τρόμο και ανησυχία στα Δυτικά προάστια,  εμβόλισαν με βαρύ όχημα, ένα BMW X5, την κεντρική πόρτα εισόδου της εταιρείας «Petrogaz» στο 16ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Κορίνθου στον Ασπρόπυργο. Αιφνιδίασαν τους δύο φύλακες, τους ακινητοποίησαν με απειλή όπλων και λοστών, τους έδεσαν και μετά άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο και το αυτοκίνητο του ενός.

Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο του φύλακα, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Μόρνο Ασπροπύργου, το οποίο και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Τουλάχιστον 15 ληστρικές επιδρομές σε δύο μήνες έχει εξαπολύσει η συμμορία

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που έχει διαπράξει  το τελευταίο δίμηνο περίπου 15 ληστείες και διαρρήξεις στα δυτικά και βόρεια προάστια της Αττικής με στόχο εταιρίες. Νυχτερινές ώρες, άλλοτε έξι, άλλοτε οκτώ κουκουλοφόροι, κρατώντας σιδερένιους λοστούς και πιστόλια, πλησιάζουν τις εγκαταστάσεις εταιριών, ακινητοποιούν τους φύλακες -κάποιες φορές μάλιστα τους τραυματίζουν στο κεφάλι- τους δένουν και αρπάζουν από το εσωτερικό τα χρηματοκιβώτια.

Ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχουν μπει ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι έχουν ποινικό παρελθόν (ληστείες, διαρρήξεις, οπλοκατοχή), όπως και Ρομά που έχουν απασχολήσει τις Αρχές για εγκληματικές ενέργειες. Κάποιοι από τους υπόπτους έχουν εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης.

Exit mobile version