Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μονή Βαρνάκοβας: Ανυπολόγιστη καταστροφή, κάηκε ολόκληρο το αρχείο
ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Βαρνάκοβας: Ανυπολόγιστη καταστροφή, κάηκε ολόκληρο το αρχείο

Δεν άφησε τίποτα «όρθιο» η φωτιά που ξέσπασε χθες στο ιστορικό μοναστήρι της Βαρνάκοβας, κοντά στη Ναύπακτο. Το μόνο που κατάφερε να σωθεί είναι το παλαιό και το νέο καθολικό της Μονής. Οι μοναχές με τη βοήθεια των αντρών της Πυροσβεστικής έβγαλαν από το φλεγόμενο μοναστήρι τα Ιερά Λείψανα, την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας, αλλά […]

fotia

Δεν άφησε τίποτα «όρθιο» η φωτιά που ξέσπασε χθες στο ιστορικό μοναστήρι της Βαρνάκοβας, κοντά στη Ναύπακτο.

Το μόνο που κατάφερε να σωθεί είναι το παλαιό και το νέο καθολικό της Μονής. Οι μοναχές με τη βοήθεια των αντρών της Πυροσβεστικής έβγαλαν από το φλεγόμενο μοναστήρι τα Ιερά Λείψανα, την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας, αλλά και πολλά από τα ιερά κειμήλια της Βαρνάκοβας.

monaxi2

Το αρχείο που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα καταστράφηκε ολοσχερώς.

monaxi3

Στην τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 11 οχήματα της Π.Υ. από την Ναύπακτο,την Πάτρα,το Αίγιο,το Μεσολόγγι,την Άμφισσα,από την 6η ΕΜΑΚ υπό τον συντονισμό του διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιφέρειας αρχιπύραρχου κ.Κυριακόπουλου.

monaxi1

Στο σημείο έφτασαν αμέσως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φωκίδας κ.κ.Θεόκτιστος, καθώς και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ Ιερόθεος.

moni

Η φωτιά προήλθε από ξυλόσομπα, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες και επεκτάθηκε αμέσως λόγω των ισχυρών ανέμων, αλλά και της ξύλινης κατασκευής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις