Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / ΠτΔ: Παραβιάστηκε η συνθήκη της Λωζάνης και τα ελληνικά-ευρωπαϊκά σύνορα
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΠτΔ: Παραβιάστηκε η συνθήκη της Λωζάνης και τα ελληνικά-ευρωπαϊκά σύνορα

Συνέντευξη στην πορτογαλική τηλεόραση RTP παραχώρησε χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην τουρκική πρόκληση στα Ίμια: «Θέλω να πω στη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φίλοι αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε αυτή τη φιλία». […]

pavlopoulos

Συνέντευξη στην πορτογαλική τηλεόραση RTP παραχώρησε χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην τουρκική πρόκληση στα Ίμια: «Θέλω να πω στη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φίλοι αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε αυτή τη φιλία».

«Δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και τα σύνορα της Ευρώπης»

O κ.Παυλόπουλος που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία τόνισε ότι:«Η σημερινή (σ.σ. την Κυριακή) παραβίαση ήταν πάρα πολύ σοβαρή γιατί δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Παραβιάστηκε η συνθήκη της Λωζάνης» .

«Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη στο μέλλον γιατί κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη», επισήμανε ο Έλληνας Πρόεδρος.

Η ανάγκη αλλαγής της πολιτικής της λιτότητας

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική λιτότητας που ακολουθείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη προκαλεί τα προβλήματα, όπως την αύξηση του χρέους, των ανισοτήτων, της ανεργίας και δυναμιτίζει το κοινωνικό κράτος, υποστήριξε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Πρέπει να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους να αλλάξει η πολιτική της λιτότητας, η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και την Ε.Ε δήλωσε ο ΠτΔ και υπογράμμισε ότι οι δυο λαοί, Έλληνες και Πορτογάλοι, οφείλουν να υπερασπίσουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα με τον Πορτογάλο ομόλογό του. Μαρσέλο Ρέμπελο Ντε Σόουζα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις