Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Παρουσιαζόταν ως «εύπορος επιχειρηματίας» και εξαπατούσε ιδιώτες και πωλητές πολυτελών αυτοκινήτων
ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσιαζόταν ως «εύπορος επιχειρηματίας» και εξαπατούσε ιδιώτες και πωλητές πολυτελών αυτοκινήτων

  Του Πέτρου Καρσιώτη Εντόπιζε αγγελίες πώλησης πολυτελών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, στο διαδίκτυο, παρουσιαζόταν στους πωλητές ως… εύπορος επιχειρηματίας, συμφωνούσε δήθεν στην τιμή αγοράς, έδειχνε πλαστά τραπεζικά παραστατικά κατάθεσης χρημάτων και εξαφανιζόταν! Τα οχήματα που αποσπούσε μ αυτόν τον τρόπο μαζί με 45χρονη συνεργάτιδά του, με παραποιημένα στοιχεία τα μεταπωλούσε σε ανύποπτους αγοραστές σαν… ευκαιρία […]

mantra

 

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εντόπιζε αγγελίες πώλησης πολυτελών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, στο διαδίκτυο, παρουσιαζόταν στους πωλητές ως… εύπορος επιχειρηματίας, συμφωνούσε δήθεν στην τιμή αγοράς, έδειχνε πλαστά τραπεζικά παραστατικά κατάθεσης χρημάτων και εξαφανιζόταν!

Τα οχήματα που αποσπούσε μ αυτόν τον τρόπο μαζί με 45χρονη συνεργάτιδά του, με παραποιημένα στοιχεία τα μεταπωλούσε σε ανύποπτους αγοραστές σαν… ευκαιρία η ακόμη και σε μάντρες εμπορίας μεταχειρισμένων, οι υπεύθυνοι των οποίων δεν γνώριζαν την απάτη.

Οι καταγγελίες θυμάτων, ιδιαίτερα στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, που έπεφταν θύματα του ζεύγους των απατεώνων, έπεφταν «βροχή» στα Τμήματα Ασφαλείας, μόλις οι πωλητές αντιλαμβάνονταν ότι τα «αποδεικτικά» των καταθέσεων των χρημάτων, ήταν πλαστά και ότι στην τράπεζα δεν υπήρχε ούτε σεντ!

Από την έρευνα της Ασφάλειας Νέου Ψυχικού εντοπίστηκε ο 28χρονος και με ένταλμα που εκδόθηκε συνελήφθη και ήδη οδηγήθηκε σε ανακριτή για την κύρια ανάκριση.

Η απάτη ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου και έως στιγμής έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση δώδεκα ιδιοκτητών πολυτελών αυτοκινήτων.

Στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων σχετιζόμενων με τις απάτες. Καθώς πιστεύεται ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα,  η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις