Σάλος με το νόμο Πούτιν για την ενδοοικογενειακή βία: “Nα είστε υπερήφανες για τις μελανιές σας”

ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με το νόμο Πούτιν για την ενδοοικογενειακή βία: “Nα είστε υπερήφανες για τις μελανιές σας”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μετά το νομοσχέδιο του Πούτιν που αποποινικοποιεί τη βία στην οικογένεια, όταν αυτή δεν επιφέρει σοβαρό τραυματισμό, έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων. Η πρόταση που πέρασε από τη Δούμα, με ψήφους 380 υπέρ και 3 κατά, απευθύνεται κυρίως σε γονείς, καθώς μέχρι τώρα αυτοί που τιμωρούσαν τα παιδιά τους έστω και με ένα χαστουκάκι, αντιμετώπιζαν την […]

10.02.2017 | 11:20

Μετά το νομοσχέδιο του Πούτιν που αποποινικοποιεί τη βία στην οικογένεια, όταν αυτή δεν επιφέρει σοβαρό τραυματισμό, έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων.

Η πρόταση που πέρασε από τη Δούμα, με ψήφους 380 υπέρ και 3 κατά, απευθύνεται κυρίως σε γονείς, καθώς μέχρι τώρα αυτοί που τιμωρούσαν τα παιδιά τους έστω και με ένα χαστουκάκι, αντιμετώπιζαν την ποινή της διετούς φυλάκισης.

Τώρα, η ενδοοικογενειακή βία θα τιμωρείται με 15 μέρες φυλάκισης και πρόστιμο 500 δολαρίων ή 40.000 ρουβλίων.

Στα πλαίσια του σάλου που έχει ξεσπάσει, η πολύ επιτυχημένη εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, γράφει σε άρθρο της πως οι γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας θα πρέπει να είναι «υπερήφανες για τις μελανιές τους».

Συνεχίζοντας στο ίδιο «ειρωνικό» σκεπτικό, αναφέρεται η γνώμη των ειδικών, πως οι γυναίκες που έχουν υποστεί βία είναι πιο πιθανό να γίνουν μητέρες αγοριών– γεγονός που πρέπει να τις παρηγορεί.

Ο Γιάρολσαβ Κορομπάτοφ επικαλούμενος έρευνα του αμφιλεγόμενου εξελικτικού ψυχολόγου Σατόσι Καναζάουα από το 2005 με τίτλο «Οι βίαιοι άνδρες αποκτούν γιους», γράφει: «Για χρόνια οι γυναίκες που δεχόντουσαν χτυπήματα από τους συζύγους τους έβρισκαν παρηγοριά στην υποκριτική άποψη ότι “αν σε χτυπάει, σε αγαπάει“. Νέες επιστημονικές έρευνες δίνουν νέα επιχειρήματα στις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας από τους συζύγους τους για να είναι υπερήφανες για τις μελανιές τους καθώς όπως λένε βιολόγοι είναι πιο πιθανό να γεννήσουν αγόρια».

 

 

Exit mobile version