Του Σωτήρη Τριανταφύλλου Για οικονομικούς λόγους, όπως επικαλείται, και με δεδομένο ότι τα χρόνια των παχιών αγελάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα γενικότερα έχουν παρέλθει προ πολλού, η διοργανώτρια του πρώτου τη τάξει επαγγελματικού πρωταθλήματος σπάει τη σύμβαση με την εταιρεία Sportradar για την ανίχνευση της στοιχηματικής απάτης, δηλαδή των ύποπτων για στήσιμο αγώνων. […]
Του Σωτήρη Τριανταφύλλου
Για οικονομικούς λόγους, όπως επικαλείται, και με δεδομένο ότι τα χρόνια των παχιών αγελάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα γενικότερα έχουν παρέλθει προ πολλού, η διοργανώτρια του πρώτου τη τάξει επαγγελματικού πρωταθλήματος σπάει τη σύμβαση με την εταιρεία Sportradar για την ανίχνευση της στοιχηματικής απάτης, δηλαδή των ύποπτων για στήσιμο αγώνων.
Σε μια εποχή που η Σούπερ Λίγκα επιδιώκει να μαζέψει από παντού τα έξοδά της, η σύμβασή της με τη Sportradar έχει αποδειχθεί στην πράξη, αν όχι ένα άσκοπο έξοδο, τουλάχιστον μια ανώφελη πολυτέλεια, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της λίγκας και δεν μάλιστα, όπως λένε, δεν είναι λίγες οι φορές που με συγκεκριμένη στοχοποίηση υπάρχουν διαρροές για να προκαλείται μόνο και μόνο θόρυβος και να γίνεται ζημιά στο ποδοσφαιρικό προϊόν χωρίς να υπάρχουν στην πραγματικότητα ούτε καν ουσιαστικές ενδείξεις στοιχηματικής απάτης.
Έτσι λοιπόν, η Σούπερ Λίγκα απέστειλε πριν από λίγες ημέρες επιστολή στην ΕΠΟ για το όλο ζήτημα υπόψη του αρμόδιου τμήματος ακεραιότητας της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Σε αυτό το έγγραφο η διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας εξέφραζε τη δυσαρέσκειά της για την ύπαρξη της σύμβασης με τη Sportradar, επισημαίνοντας ότι στο Πρωτάθλημα Νέων δεν έχει λάβει ποτέ κάποια αναφορά, ενώ οι όποιες εκθέσεις της μεγάλης κατηγορίας ουδέποτε προχώρησαν στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, καταλήγοντας πάντα στο αρχείο.
Αν συνυπολογιστεί ότι το κόστος της σύμβασης της Σούπερ Λίγκας και της Sportradar υπερβαίνει τις 80 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, γίνεται αντιληπτό γιατί η διοργανώτρια αντιδρά, θεωρώντας την όλη υπόθεση πεταμένα λεφτά.