Αλέξης Τσίπρας: «Τα 8 σημεία στα οποία στεκόμαστε»

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Αλέξης Τσίπρας: «Τα 8 σημεία στα οποία στεκόμαστε»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σε ευθεία σύγκρουση πλέον με τη ΝΔ βρίσκεται η κυβέρνηση, ενώ ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα 8 σημεία στα οποία θα στηριχθεί: Ανάπτυξη «Δεν μπορεί κανείς να παρακάμψει το γεγονός ότι και έχουμε πιάσει ήδη θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το 2016, ενώ ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος ήταν 0,5%, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό το […]

12.02.2017 | 17:07

Σε ευθεία σύγκρουση πλέον με τη ΝΔ βρίσκεται η κυβέρνηση, ενώ ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα 8 σημεία στα οποία θα στηριχθεί:

  1. Ανάπτυξη «Δεν μπορεί κανείς να παρακάμψει το γεγονός ότι και έχουμε πιάσει ήδη θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το 2016, ενώ ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος ήταν 0,5%, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό το πρωτογενές πλεόνασμα να αγγίξει το 2%, να υπερβεί δηλαδή από το 2016 που είχαμε 0,2% ανάπτυξη, τον στόχο του 2017 που είναι 0,75%, με προβλέψεις ανάπτυξης 2,5% και 3%».
  2. Διαπραγμάτευση «Ενόσω δίνουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης για το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας, δεν ψάχνουμε προθύμους να ψηφίσουν μέτρα. Γιατί εσείς δηλώνετε με τη στάση σας δεξιά και αριστερά ένα πράγμα, την προθυμία σας να δεχθείτε ό,τι ακριβώς ζητήσουν και ακόμη περισσότερα, να δεχθείτε ακραία λιτότητα, όπως κάνατε και παλιά».
  3. Το μέτωπο «Αναζητούμε ένα κοινό εθνικό μέτωπο, μια κοινή εθνική γραμμή, δεν είναι για να δεχθούμε και να ψηφίσουμε αχρείαστα νέα μέτρα, αλλά για να τα αρνηθούμε αυτά, προς όφελος του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας».
  4. Η αξιολόγηση «Η Ελλάδα σε πείσμα των μικροκομματικών επιδιώξεων θα πετύχει. Η αξιολόγηση θα κλείσει και το κυριότερο θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών. Διότι η Ευρώπη δεν αντέχει άλλη μια κρίση, διότι η εκπληκτική απόδοση της ελληνικής οικονομίας δεν δικαιολογεί αναζωπύρωση της κρίσης και διότι αυτή τη φορά δεν είμαστε μόνοι μας».
  5. Η οικονομία «Η συντριπτική πλειοψηφία της Ευρώπης αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού, αναγνωρίζει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και ζητά, όπως διατυπώθηκε και ρητά στο ανακοινωθέν των χωρών του Νότου, έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης στη βάση του κοινοτικού κεκτημένου και με σεβασμό στις συνταγματικές και δημοκρατικές αξίες της Ελλάδας και της Ευρώπης».
  6. Το κόστος «Αποδείξαμε τότε που τα πράγματα ήταν όχι αστεία, όχι στους διαδρόμους στη Βουλή, αλλά στη βράση, εκεί όπου πραγματικά οι αποφάσεις ήταν βαριές και δύσκολες, και το αίσθημα ευθύνης που έχουμε απέναντι στον ελληνικό λαό και την ευρωπαϊκή μας επιλογή με μεγάλο κόστος, όταν κληθήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».
  7. Ο ελληνικός λαός «Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στα χέρια των προθύμων. Θα διαπραγματευτούμε και θα πετύχουμε ό,τι καλύτερο για τον ελληνικό λαό. Θα κλείσουμε την αξιολόγηση και θα είμαστε η Κυβέρνηση εκείνη που θα κλείσει αυτόν τον φαύλο κύκλο των μνημονιακών κυβερνήσεων. Θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και από την επιτροπεία, στην οποία εσείς μας οδηγήσατε με τις πολιτικές σας, που λεηλατήσατε και χρεοκοπήσατε τη χώρα εδώ και σαράντα χρόνια τώρα».
  8. Η κοινωνία «Ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει όλους και θα τα κρίνει όλα στην ώρα του, με τη χώρα όρθια και κυρίως, με την κοινωνία όρθια, το φθινόπωρο του 2019, όταν θα έχει τελειώσει οριστικά αυτή η περιπέτεια, όταν θα έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, όταν η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία θα έχει περάσει σε μια διαφορετική φάση».
Exit mobile version