Κιμ Γιονγκ Ουν: “Απάντησε” στον Τραμπ με εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Κιμ Γιονγκ Ουν: “Απάντησε” στον Τραμπ με εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Την ώρα που η Ουάσιγκτον δηλώνει πως η στάση της προς τη Βόρεια Κορέα θα γίνει ακόμη πιο σκληρή, η Πιονγκγιάνγκ κάνει τα πάντα για να δείξει πως είναι πιο ισχυρή. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Η διπλωματία των «Νοτίων» […]

12.02.2017 | 14:47

Την ώρα που η Ουάσιγκτον δηλώνει πως η στάση της προς τη Βόρεια Κορέα θα γίνει ακόμη πιο σκληρή, η Πιονγκγιάνγκ κάνει τα πάντα για να δείξει πως είναι πιο ισχυρή.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Η διπλωματία των «Νοτίων» καταδίκασε αυτή την κίνηση, τονίζοντας πως τέτοιους είδες σοβαρότατες απειλές παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Οι επανειλημμένες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας δείχνουν τον έμφυτο παραλογισμό του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος έχει καταληφθεί από μονομανία για την ανάπτυξη πυρηνικού και πυραυλικού οπλοστασίου», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας σε ανακοίνωσή του.

Η εκτόξευση σημειώθηκε στις 7.55 τοπική ώρα, 0.55 ώρα Ελλάδας από την αεροπορική βάση Μπανγκχγιόν, στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας και διέγραψε τροχιά, προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας. Δυο ώρες μετά, η προεδρία της Νότιας Κορέας προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίαση.

ΗΠΑ: Μέσου βεληνεκούς ο πύραυλος- Δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή για τη Β. Αμερική

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, αντισυνταγματάρχη Μάρτιν Ο΄Ντόνελ, ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε ήταν μέσου βεληνεκούς.

«Τα συστήματα της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ εντόπισαν και παρακολούθησαν αυτό που εκτιμούμε ότι ήταν εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Ο πύραυλος εντοπίστηκε πάνω από τη Βόρεια Κορέα και μέσα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας» και η «εκτόξευση δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή για τη Βόρεια Αμερική»., είπε ο Ο΄Ντόνελ τονίζοντας ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ «παραμένουν σε επαγρύπνηση απέναντι στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας και θα συνεργαστούν στενά με τη Δημοκρατία της Κορέας και με τους Ιάπωνες συμμάχους για να διατηρηθεί η ασφάλεια».

Ιαπωνία: Απαράδεκτη ενέργεια- ΗΠΑ: Η Ιαπωνία έχει την στήριξη μας

Η Ιαπωνία έχει την απόλυτη στήριξη της Αμερικής, κάτι που ο Ντόναλντ Τραμπ επαναλαμβάνει συνεχώς- με τελευταία φορά στην πρόσφατη συνάντηση του με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

«Θέλω όλος ο κόσμος να καταλάβει και να γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της Ιαπωνίας, του σπουδαίου συμμάχου μας, 100%», είπε ο Τραμπ σε κοινές του δηλώσεις με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, ο οποίος χαρακτήρισε την εκτόξευση απαράδεκτη.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει απαγορέψει στη Βόρεια Κορέα τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, αλλά η Πιονγκγιάνγκ αρνείται να τις αναγνωρίσει καθώς θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να ενισχύει τις αμυντικές της ικανότητες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η εκτόξευση έγινε μια μέρα μετά τις δηλώσεις Τραμπ, πως η Ιαπωνία θα έχει την απόλυτη στήριξη της Ουάσινγκτον.

 

 

 

Exit mobile version