Βασίλης Κικίλιας: “Ο Μητσοτάκης είναι αξιόπιστος και ο μόνος που μπορεί να σώσει τη χώρα”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Κικίλιας: “Ο Μητσοτάκης είναι αξιόπιστος και ο μόνος που μπορεί να σώσει τη χώρα”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη αξιοπιστίας και απουσίας δυνατής γραμμής για μια σωστή διαπραγμάτευση, ο Βασίλης Κικίλιας, υποστήριξε πως ο μοναδικός πολιτικός που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, υπενθύμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, την δήλωση του υπουργού Οικονομικών, πως […]

14.02.2017 | 10:50

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη αξιοπιστίας και απουσίας δυνατής γραμμής για μια σωστή διαπραγμάτευση, ο Βασίλης Κικίλιας, υποστήριξε πως ο μοναδικός πολιτικός που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, υπενθύμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, την δήλωση του υπουργού Οικονομικών, πως θα παραιτηθεί αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τις 9.000.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αξιόπιστος και η ΝΔ αύριο με την θέληση των Ελλήνων πολιτών, όποτε και αν γίνουν εκλογές, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει αξιοπιστία, οι πιο ακραίοι διαπραγματευτές οι εταίροι μας, επιβάλλουν κάθε φορά που δεν κλείνει η αξιολόγηση, ακόμα και πιο σκληρά μέτρα. ‘Εχουμε τη δυστυχή εμπειρία της πρώτης αξιολόγησης, που διήρκεσε 15 μήνες κι έφερε υπερταμείο, κόφτη, περικοπές, μισθών και συντάξεων, από την κυβέρνηση αυτή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας τη ζημιά που έχει προκληθεί στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.

«Τα σενάρια τα εφιαλτικά του ’15 με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα πράγματα, είναι εδώ. Κι είναι εδώ φοβάμαι, όχι μόνο αν δεν βάλουν τις υπογραφές τους.

Κι αν τις βάλουν τις υπογραφές, από τη στιγμή που δεν υλοποιούν καμία από τις μεταρρυθμίσεις, δεν προσελκύουν καμία επένδυση, τινάζουν στον αέρα τις ήδη υπάρχουσες, και σέρνουν τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου, περιπέτεια, την οποία δεν αξίζουν οι Έλληνες. Αξίζουν καλύτερα οι Έλληνες» είπε ο κ. Κικίλιας,

Ο κ. Κικίλιας, που συνοδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βερολίνο, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «μίλησε στην καγκελάριο για τον αγώνα τις μάχες των Ελλήνων αυτά τα τελευταία 7-8 χρόνια, για τη διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό και νέων ανθρώπων, για τον αγώνα τον οποίον βιώνουν, για την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετωπίζουν την αλληλεγγύη, όλη αυτή τη μάχη κι όλη αυτή την προσπάθεια».

Όσο για την επιστροφή στη δραχμή, η ΝΔ είναι κάθετη πως η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη: «Δεν υπάρχει για μας αυτή η πιθανότητα, η Ελλάδα ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Οικογένειας κι εκεί θα αγωνιστούμε για να παραμείνει».

«Αξίζει η χώρα αυτή, να μην ταλαιπωρείται, αλλά αξίζει να βγει από την κρίση, όχι με υπερφορολόγηση, όχι με διαιώνιση των μνημονίων, με ένα πρόγραμμα τέτοιο, να δώσει την ευκαιρία να μεγαλώσει το ΑΕΠ της χώρας, άρα να ξαναζήσει καλύτερα η ελληνική οικογένεια, κι έτσι προφανώς κι οι δανειστές μας έχουν, περισσότερες πιθανότητες, να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Αυτό είναι κοινή λογική», είπε οκ. Κικίλιας στον ΣΚΑΙ, μεταφέροντας τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στην Γερμανίδα καγκελάριο και τους βουλευτές.

Exit mobile version