Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να “σερβίρει” την υποχώρηση-Ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να “σερβίρει” την υποχώρηση-Ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα

Σύμφωνα με πληροφορίες το κύριο επίδικο των συζητήσεων μεταξύ Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πιέρ Μοσκοβισί Πιέρ Μοσκοβισί ήταν οι τρόποι που πρέπει να ανευρεθούν ώστε οι υποχωρήσεις που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε να κλείσει η αξιολόγηση να συνοδευθούν από κάποια μέτρα ανακούφισης όπως η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα, ή χαμηλό εισαγωγικό κλιμάκιο φορολόγηση […]

moskovisi-tsakalotos-1300-1

Σύμφωνα με πληροφορίες το κύριο επίδικο των συζητήσεων μεταξύ Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πιέρ Μοσκοβισί Πιέρ Μοσκοβισί ήταν οι τρόποι που πρέπει να ανευρεθούν ώστε οι υποχωρήσεις που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε να κλείσει η αξιολόγηση να συνοδευθούν από κάποια μέτρα ανακούφισης όπως η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα, ή χαμηλό εισαγωγικό κλιμάκιο φορολόγηση κοντά στο 10%-11% για το επίπεδο από 6000-8636, αλλά και μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

Η ευόδωση ή μη αυτών των προτάσεων θα κριθεί τις επόμενες ημέρες με το Πιέρ Μοσκοβισί λίγο πριν αναχωρήσει από την χώρα μας να καθιστά σαφές πως η Αθήνα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες άμεσα, αλλιώς το όλο “παιχνίδι” μπορεί να τελειώσει άδοξα και εξαιρετικά αρνητικά για την ελληνική πλευρά.

Ο κ. Μόσκοβισί σε κάθε περίπτωση έκανε ότι μπορούσε. Κέρδισε χρόνο για την Αθήνα, τηλεφωνώντας στον Γερούν Ντάισελπμπλουμ. Κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να προβεί σε άμεσες κινήσεις και αντιπροτάσεις για να κλείσει η αξιολόγηση δηλώνντας χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ πως “Ναι, αλλά αυτό το είπα στον κύριο Τσίπρα! Και τώρα εξαρτάται από εκείνον. Να το σκεφτεί και επίσης να κάνει τις αντιπροτάσεις που ίσως είναι απαραίτητες. Αυτή είναι μια συζήτηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα”. Επεσήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο πως αν δεν ληφθούν υπόψιν οι εκκλήσεις του είναι πιθανό να επικρατήσουν οι ακραίοι της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως παραμένει ένας απαιτητικός φίλος για την Ελλάδα που θα συνεχίσει να ρίχνει γέφυρες συνεννόηση σε μια περίοδο που η χώρα δεν μετρά πολλούς φίλους. Σε αυτό το πλαίσιο και με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί η μόνη “έξοδος κινδύνου” για την κυβέρνηση είναι η επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας ώστε να καταστεί εφικτή η επιστροφή των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις