Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πιθανό “ραντεβού” Τσακαλώτου- Ντάισελμπλουμ πριν το κρίσιμο Eurogroup
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πιθανό “ραντεβού” Τσακαλώτου- Ντάισελμπλουμ πριν το κρίσιμο Eurogroup

Πονοκέφαλος και πολύ άγχος στο Μαξίμου ενόψει του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, της κρίσιμης ημέρας που ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία, ή και όχι. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε λόγο για «πολιτική συμφωνία» που περιμένει, ενώ την ίδια ώρα πληροφορίες λένε πως αναμένεται να συναντηθεί με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ off camera. Ωστόσο παρά […]

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ-ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

Πονοκέφαλος και πολύ άγχος στο Μαξίμου ενόψει του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, της κρίσιμης ημέρας που ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία, ή και όχι.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε λόγο για «πολιτική συμφωνία» που περιμένει, ενώ την ίδια ώρα πληροφορίες λένε πως αναμένεται να συναντηθεί με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ off camera.

Ωστόσο παρά τα ραντεβού που προγραμματίζει η κυβέρνηση με τους θεσμούς, το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν φαίνεται να πραγματοποιείται εύκολα.

Από τη μία το Βερολίνο επιμένει πως το Ταμείο πρέπει να συμμετέχει στο πρόγραμμα για να επιτευχθεί η συμφωνία, από την άλλη όμως το ΔΝΤ αρνείται πως Μέρκελ και Λαγκάρντ «τα  βρήκαν», για να παραμείνει το Ταμείο με δάνειο πέντε δισ. ευρώ.

tsakalotos2

Οι καθυστερήσεις και το μυστήριο που πλανάται πάνω από τις εξελίξεις, δεν ευνοούν την ένταξη της χώρας σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, ενώ η οικονομία «σφίγγει» όλο και περισσότερο.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με απόλυτη αγωνία τις εξελίξεις, χωρίς όμως να έχει ξεκάθαρη εικόνα.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε χθες τις πανάκριβες απαιτήσεις των δανειστών που αγγίζουν τα 4 δις, όμως «κουβέντα» για τα μέτρα και τις διαθέσεις του Μαξίμου.

Η δέσμευση του πρωθυπουργού όμως για το «ούτε ένα ευρώ επιπλέον», παρά τη διάψευση της από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ηχεί ακόμη στα αυτιά των Ελλήνων.

Και πιθανόν η απογοήτευση να είναι απότομη, μετά από όλο αυτό το «κρυφτό»…

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις