Ένας από τους ανθρώπους που πέρασε τη ζωή του μελετώντας τις «διαδρομές» των προέδρων της Αμερικής, προβλέπει πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μείνει πολύ στην εξουσία. Πρόκειται για τον καθηγητή Ρόναλντ Λ. Φάινμαν που εκφράζει την πεποίθηση του, σύμφωνα με την οποία ο μεγιστάνας των ΗΠΑ θα μείνει στον Λευκό Οίκο περισσότερες «από 31 […]
Ένας από τους ανθρώπους που πέρασε τη ζωή του μελετώντας τις «διαδρομές» των προέδρων της Αμερικής, προβλέπει πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μείνει πολύ στην εξουσία.
Πρόκειται για τον καθηγητή Ρόναλντ Λ. Φάινμαν που εκφράζει την πεποίθηση του, σύμφωνα με την οποία ο μεγιστάνας των ΗΠΑ θα μείνει στον Λευκό Οίκο περισσότερες «από 31 μέρες, τη διάρκεια δηλ. της προεδρίας του Γουίλιαμ Χένρι Χάρισον, ο οποίος πέθανε από πνευμονία» και λιγότερες «από τις 119 μέρες της εξουσίας του Τζέιμς Γκάρφιλντ», που κατέληξε από ιατρικό λάθος κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του μετά από πυροβολισμό.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, η αποχώρηση του Τραμπ από την εξουσία, δεν θα συνδεθεί με κάποιο ατύχημα ή ασθένεια, αλλά με την ρητορική του που θα στρέψει τον κόσμο εναντίον του, αλλά και τις κατηγορίες που θα του απαγγελθούν.
Σε ανάρτηση του, ο καθηγητής τονίζει πως ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε λίγες ημέρες έδειξε πως δεν μπορεί να αναλάβει το αξίωμα. «Πολλοί ειδικοί στην εξωτερική πολιτική κουνούν το κεφάλι τους με δυσπιστία όταν ακούν τις ανάρμοστες δηλώσεις Τραμπ ή διαβάζουν τα tweet του», αναφέρει ο ιστορικός κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε δύο περιστατικά που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητά του: 1ον, την απόφαση Τραμπ να οργανώσει σύσκεψη με θέμα την εκτόξευση του πυραύλου στη Βόρεια Κορέα σε δημόσιο χώρο, και 2ον τη στάση του στο σκάνδαλο με τις επαφές του παραιτηθέντος Φλιν με Ρώσους αξιωματούχους.
Την θέση του, όπως υποστηρίζει ο Φάινμαν, θα πάρει ο Πενς.
«Το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος Πενς έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο στην παραίτηση Φλιν δείχνει ότι έχει αρχίσει να διαφοροποιεί τη θέση του από τον Τραμπ», του οποίου τη συμπεριφορά δείχνει να βρίσκει «επιπόλαιη και απρόσεκτη».
Στην ιστορία της Αμερικής, έχουν καταγραφεί δύο περιπτώσεις προέδρων που παραλίγο να χάσουν την εξουσία εξαιτίας της απαγγελίας κατηγοριών εναντίον του στη Βουλή.
Ο Μπιλ Κλίντον «γλίτωσε» εν τέλει από τους γερουσιαστές, ενώ και ο Ρίτσαρντ Νίξον παραιτήθηκε πριν ξεκινήσει η διαδικασία για το Γουότεργκεϊτ.