Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Le Monde: “Η ατέρμονη σαπουνόπερα της ελληνικής κρίσης” συνεχίζεται
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Le Monde: “Η ατέρμονη σαπουνόπερα της ελληνικής κρίσης” συνεχίζεται

Στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σε σχετικό της δημοσίευμα εκτιμάται ότι το χθεσινό Eurogroup  δεν επίλυσε την ελληνική κρίση, απλά την ανέβαλλε. “Θα πρέπει να πιστεύουμε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, μετά από ένα ιδιαίτερα σύντομο Eurogroup, εξασφάλισαν ένα νέο πολύ θετικό στάδιο στην ατέρμονη σαπουνόπερα της ελληνικής κρίσης;”  Ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις Ευρωπαίων […]

ΕΛΛΑΔΑ-ΕΕ

Στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σε σχετικό της δημοσίευμα εκτιμάται ότι το χθεσινό Eurogroup  δεν επίλυσε την ελληνική κρίση, απλά την ανέβαλλε.

“Θα πρέπει να πιστεύουμε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, μετά από ένα ιδιαίτερα σύντομο Eurogroup, εξασφάλισαν ένα νέο πολύ θετικό στάδιο στην ατέρμονη σαπουνόπερα της ελληνικής κρίσης;” 

Ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ανάμεσά τους και  ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, που δήλωσε πως “η Ελλάδα είναι έξω από το φαύλο κύκλο της λιτότητας”.

Ωστόσο η εφημερίδα τονίζει πως “Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και οι πιστωτές της, αυστηρά μιλώντας, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Απλώς συμφώνησαν σε ορισμένες αρχές. Η Ελλάδα δεσμεύτηκε για μία ακόμη μικρή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος – αυτή είναι τουλάχιστον η δέκατη φορά από το 2010 -, δεσμεύτηκε να προβεί σε αναθεώρηση της εργατικής νομοθεσίας και να υιοθετήσει νέα φορολογικά μέτρα”.

«Για να βγει από αυτόν τον ατελείωτο φαύλο κύκλο, για άλλη μια φορά η Αθήνα φαίνεται να λυγίζει σε μία λίστα διαρθρωτικών αλλαγών», σημειώνει η εφημερίδα.

Παράλληλα γίνεται ειδική μνεία στο αυριανό ραντεβού Μέρκελ-Λαγκαρντ, όπου η Γερμανίδα Καγκελάριος θα ζητήσει την διαβεβαίωση του Ταμείου ότι θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις