Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιστολή Ρούπα- Μαζιώτη: Ζητούν να παρίστανται στην δίκη για την επιμέλεια του γιου τους
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Επιστολή Ρούπα- Μαζιώτη: Ζητούν να παρίστανται στην δίκη για την επιμέλεια του γιου τους

Να παρίστανται στη δίκη όπου θα αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού, ζητούν με επιστολή τους η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης. Όπως επισημαίνουν οι δύο κρατούμενοι, ως τώρα δεν έχουν λάβει απάντηση για το αν θα μπορούν να παρευρεθούν στη δίκη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, για την επιμέλεια του ανήλικου γιου […]

roupa_maziwths1_438_355

Να παρίστανται στη δίκη όπου θα αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού, ζητούν με επιστολή τους η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης.

Όπως επισημαίνουν οι δύο κρατούμενοι, ως τώρα δεν έχουν λάβει απάντηση για το αν θα μπορούν να παρευρεθούν στη δίκη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, για την επιμέλεια του ανήλικου γιου τους.

«Είναι κατανοητό από τον καθένα ότι ναι μεν, δεν απορρίπτει κανείς την αίτησή μας, αλλά και κανένας δεν αναλαμβάνει να πάρει την σωστή απόφαση: αυτή, του να διατάξει την μεταγωγή μας για να παραστούμε στο δικαστήριο. Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας κρίθηκε από το Κ.Ε.Μ ως αρμόδια να το κάνει. Η ίδια, έκρινε ότι δεν είναι αρμόδια και παρέπεμψε το θέμα δικαστήριο. Τώρα το δικαστήριο έχει όλη την ευθύνη για αυτήν την απόφαση», αναφέρουν στην επιστολή τους.

Οι έγκλειστοι καταγγέλλουν και όσα ακολούθησαν μετά την σύλληψη της Ρούπα, κάνοντας λόγο για υποχρεωτικό εγκλεισμό στο ψυχιατρείο με βάση εισαγγελική εντολή.

«Η εντολή της Εισαγγελέως Ανηλίκων για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη σε συνδυασμό με την κράτηση ,τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο και με τους όρους της απομόνωσης και της φρούρησης, εμπίπτει μόνο σε περιπτώσεις παραβατών του ποινικού κώδικα και σε εξαιρετικές περιστάσεις», σημειώνουν στην επιστολή τους οι δύο γονείς.

«Η παρουσία μας στο δικαστήριο είναι η μόνη εγγύηση, η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη διασφάλιση, περιφρούρηση του πραγματικού συμφέροντος του παιδιού μας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις