Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στην αδερφή και τη μητέρα της Ρούπα η επιμέλεια του ανήλικου παιδιού
ΕΛΛΑΔΑ

Στην αδερφή και τη μητέρα της Ρούπα η επιμέλεια του ανήλικου παιδιού

Στη μητέρα και αδερφή της Πόλας Ρούπα δόθηκε προσωρινά η επιμέλεια του ανήλικου γιου της, με διάταξη αορίστου διάρκειας που υπέγραψε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου. Την ίδια ώρα, κατέθεσε αίτηση προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας για να τους παραχωρηθεί η επιμέλεια, συζήτηση που έχει οριστεί για τις 5 Απριλίου. Η παρέμβαση του κ. […]

191848-600x330

Στη μητέρα και αδερφή της Πόλας Ρούπα δόθηκε προσωρινά η επιμέλεια του ανήλικου γιου της, με διάταξη αορίστου διάρκειας που υπέγραψε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου.

Την ίδια ώρα, κατέθεσε αίτηση προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας για να τους παραχωρηθεί η επιμέλεια, συζήτηση που έχει οριστεί για τις 5 Απριλίου.

Η παρέμβαση του κ. Σταύρου, χαρακτηρίστηκε θετική από τους δικηγόρους εκ μέρους των Ρούπα και Μαζιώτη, Φραγκίσκο Ραγκούση και Αντώνη Κατσά.

“Στην ουσία ο κ. εισαγγελέας έκανε δεκτό το αρχικό μας αίτημα, το οποίο είχε απορρίψει η εισαγγελέας Ανηλίκων στην Αθήνα. Αυτό συνέβη, γιατί υπήρξε ένα κενό μεταξύ 13 Ιανουαρίου 2017 έως σήμερα. Είχε παρέλθει ο χρόνος που θα έπρεπε η εισαγγελέας Ανηλίκων, εντός μηνός από τη διάταξη που είχε βγάλει, να καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, αίτηση για την οριστική επιμέλεια του παιδιού. Δεν το έκανε όμως αυτό η εισαγγελέας Ανηλίκων και υπήρξε ένα κενό. Αυτό το κενό συμπλήρωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας με τη διάταξη maziotisπου έβγαλε προχθές. Η διάταξη έχει ισχύ μέχρι να εκδικασθούν οι αιτήσεις που δεν εκδικάσθηκαν σήμερα (σ.σ. χθες). Ταυτόχρονα, ο εισαγγελέας έκανε και μια δεύτερη κίνηση.

Κατέθεσε αίτηση στο ίδιο δικαστήριο που υπάρχουν οι άλλες δύο αιτήσεις, με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας. Ζητά και ο ίδιος με αίτησή του να ανατεθεί η επιμέλεια του παιδιού στη γιαγιά και τη θεία.

Στην ουσία, ο εισαγγελέας καθίσταται διάδικος στη δίκη αυτή και ζητάει το ίδιο πράγμα που ζητάμε και εμείς», είπε ο κ. Κατσάς.

Εμείς επιδιώκουμε την παρουσία των γονιών εδώ, γιατί οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι αναντικατάστατη η παρουσία τους και πως ούτε καν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι όπως λένε, μπορούν να υποκαταστήσουν ή να αντικαταστήσουν τη δική τους παρουσία στο δικαστήριο, το οποίο αφορά στο μέλλον του παιδιού τους. Οι ίδιοι έχουν τη δυνατότητα, τον τρόπο και τα μέσα να αναδείξουν στο δικαστήριο την όλη υπόθεση σε όλες τις διαστάσεις σε ένα ζήτημα που έχει σχέση με το μέλλον ενός παιδιού, το οποίο δεν είναι υπόλογο για τίποτα», κατέληξε σχετικά με το αίτημα των Ρούπα- Μαζιώτη να παρίστανται στη δίκη που αφορά στην επιμέλεια του ανηλίκου.

Ο κ. Ραγκούσης κατακρίνοντας τη συμπεριφορά των Αρχών απέναντι στο παιδί, δήλωσε πως «από κανένα μυαλό και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να περάσει η ιδέα ότι ο Μαζιώτης και η Ρούπα θα χρησιμοποιούσαν ποτέ το παιδί τους για έκνομες δραστηριότητες. Ποτέ δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους και πάντα ανελάμβαναν τις ευθύνες τους. Θεωρούν απαραίτητη την παρουσία τους στη δίκη για να στηρίξουν το αίτημα, αλλά και για να αποδείξουν τις δραστηριότητες αρμόδιων οργάνων που έκλεισαν το παιδί τους στο Ψυχιατρείο και το κατέστησαν το μικρότερο φυλακισμένο που υπήρξε ποτέ. Το παιδί αντιμετωπίσθηκε σαν μια εγκληματική μορφή, ενώ και οι δύο γονείς, ανεξάρτητα από τη δράση τους, φρόντισαν το παιδί να αναπτυχθεί σε ένα περιβάλλον υγιές και κοινωνικά αποδεκτό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις