Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Άδωνις Γεωργιάδης: “Επενδύστε τώρα στην Ελλάδα που οι τιμές είναι χαμηλές”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: “Επενδύστε τώρα στην Ελλάδα που οι τιμές είναι χαμηλές”

Αναγνωρίζοντας πως οι δανειστές έχουν παράλογες απαιτήσεις, αλλά σίγουρος πως θα επικρατήσει η λογική, ο Άδωνις Γεωργιάδης καλεί τους επενδυτές να αφήσουν τα χρήματα τους στην χώρα μας, τώρα που είναι ευκαιρία. «Όλες οι συζητήσεις για το Grexit τελείωσαν, η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, όλοι πρέπει να το καταλάβουν». Ο λόγος για έξοδο της […]

Ï ÕÐÏÕÑÃÏÓ ÕÃÅÉÁÓ ÁÄÙÍÇÓ ÃÅÙÑÃÉÁÄÇÓ ÅÍÇÌÅÑÙÓÅ ÔÏÕÓ ÄÇÌÏÓÉÏÃÑÁÖÏÕÓ ÃÉÁ ÔÇ ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÐÏÕ ÅÉ×Å ÌÅ ÔÏÕÓ ÅÐÉÊÅÖÁËÇÓ ÔÇÓ ÔÑÏÉÊÁ (EUROKINISSI // ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ ÃÅÙÑÃÉÁ)

Αναγνωρίζοντας πως οι δανειστές έχουν παράλογες απαιτήσεις, αλλά σίγουρος πως θα επικρατήσει η λογική, ο Άδωνις Γεωργιάδης καλεί τους επενδυτές να αφήσουν τα χρήματα τους στην χώρα μας, τώρα που είναι ευκαιρία.

«Όλες οι συζητήσεις για το Grexit τελείωσαν, η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, όλοι πρέπει να το καταλάβουν».

Ο λόγος για έξοδο της χώρας από το ευρώ, γίνεται με σκοπό τον εκβιασμό της κυβέρνησης προκειμένου να δεχτεί όλα όσα απαιτούνται, «όμως στον πραγματικό κόσμο κανένας δεν πιστεύει πως η Ελλάδα θα φύγει από την Ευρωζώνη», υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Στο τέλος η λογική θα πρυτανεύσει. Κανείς δεν θα ήθελε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει τον Ιούλιο, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες και τα δάνεια».

Ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει την βεβαιότητα πως η θέση της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

«Η Ελλάδα θα γίνει πιο φιλική χώρα για τις επιχειρήσεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους «να επενδύσουν τώρα, που οι τιμές είναι χαμηλές».

«Οι δανειστές έχουν πολλές απαιτήσεις, όμως η αλήθεια είναι πως πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα και όσο ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός -ελπίζω όχι για πολύ- έχει ευθύνη να κλείσει την αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα. Αν δεν την κλείσει, τότε η οικονομία μας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, διότι σε κανέναν δεν αρέσει η αβεβαιότητα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας την άμεση ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις