Prorata: Με 14% προηγείται η ΝΔ! Όχι των πολιτών σε εκλογές

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Prorata: Με 14% προηγείται η ΝΔ! Όχι των πολιτών σε εκλογές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Μεγάλη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Prorata που διενεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Την ίδια ώρα, ωστόσο, η πλειονότητα των πολιτών απορρίπτει την προκύρηξη πρόωρων εκλογών, τουλάχιστον, εντός των επόμενων έξι μηνών. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα και το μεγάλο ποσοστό των […]

06.03.2017 | 08:23

Μεγάλη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Prorata που διενεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Την ίδια ώρα, ωστόσο, η πλειονότητα των πολιτών απορρίπτει την προκύρηξη πρόωρων εκλογών, τουλάχιστον, εντός των επόμενων έξι μηνών.

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα και το μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων που εκφράζουν την επιθυμία να δουν να δημιουργείται ένα νέο κεντροαριστερό κόμμα.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση μετρά τη δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων, λαμβάνει δηλαδή υπόψη την πρόθεση εκείνων που δηλώνουν σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 50% να ψηφίσουν κάποιο κόμμα.

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί το ΚΚΕ με 10%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 9%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 8%, με 7% η Ένωση Κεντρώων, με 6% η Πλεύση Ελευθερίας, με 4% ΑΝΕΛ και ΛΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα ποσοστά αυτά προκύπτουν καθώς ορισμένοι πολίτες δηλώνουν πιθανό να ψηφίσουν περισσότερα από ένα κόμματα.

Παρότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται πολύ μπροστά, τόσο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το προσεχές εξάμηνο, με ποσοστά 79% και 59% αντίστοιχα.

Ενδιαφέρον είναι ακόμα το στοιχείο, πως περισσότεροι από 4 στους 10 από εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, θεωρούν πως δεν είναι καθόλου πιθανό να ξαναψηφίσουν.

Exit mobile version