Ο καφές έχει γίνει πλέον εθισμός και η πρώτη μας κίνηση όταν ξυπνάμε, είναι να πιάσουμε το βαζάκι από το ντουλάπι. Δυστυχώς όμως, μαζί με το κουτάκι του καφέ, πιάνουμε και τη ζάχαρη και το γάλα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αλλοιώνουμε την πραγματική του γεύση αλλά να επιβαρύνουμε και την υγεία μας. Όχι στο […]
Ο καφές έχει γίνει πλέον εθισμός και η πρώτη μας κίνηση όταν ξυπνάμε, είναι να πιάσουμε το βαζάκι από το ντουλάπι. Δυστυχώς όμως, μαζί με το κουτάκι του καφέ, πιάνουμε και τη ζάχαρη και το γάλα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αλλοιώνουμε την πραγματική του γεύση αλλά να επιβαρύνουμε και την υγεία μας.
Όχι στο γάλα
Σύμφωνα με έρευνες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε γάλα στον καφέ, καθώς όταν αυτό αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα, ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα. Η ουσία καζεΐνη που περιέχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, στομαχόπονο και κοιλιακές διαταραχές. Ένας λόγος που θα μας πείσει να το κόψουμε, είναι πως το γάλα μπλοκάρει τον μεταβολισμό και δεν επιτρέπει στον οργανισμό να χάσει βάρος.
Όχι σε καφέδες «τούρτες»
Καταρχήν έχουν εκατοντάδες θερμίδες, από τις κακές που δημιουργούν μόνο λίπος. Ένας τέτοιος καφές σε μικρό ποτήρι, με διπλή δόση από σιρόπι σοκολάτας μπορεί να έχει μέχρι και 300 θερμίδες! Και μάλιστα χωρίς καμία διατροφική αξία.
Όχι σε ζάχαρη και γλυκαντικά
Η ζάχαρη είναι γνωστό ότι κάνει μόνο κακό, ενώ συμβάλλει στην εμφάνιση σοβαρών ασθενειών όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Όμως και γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη, όχι μόνο αυξάνουν την επιθυμία σου για κάτι γλυκό, αλλά είναι και καρκινογόνες.
Όχι σε όλα αυτά λοιπόν, αν θέλουμε να πίνουμε χωρίς φόβο τον καφέ μας!
Πιθανόν στην αρχή να μας πικρίζει ο σκέτος, όμως πολύ σύντομα θα τον λατρέψετε, καθώς μόνο έτσι απολαμβάνετε τη γεύση του.