Σάλος στη Βουλγαρία με τον ιερέα που φιλοξενούσε πρόσφυγες: Εγκατέλειψε τη χώρα με απόφαση της Εκκλησίας

ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Βουλγαρία με τον ιερέα που φιλοξενούσε πρόσφυγες: Εγκατέλειψε τη χώρα με απόφαση της Εκκλησίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ύστερα από απόφαση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο καθολικός ιερέας Πάολο Κορτέζι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του, επειδή φιλοξένησε μία τετραμελή οικογένεια προσφύγων. Ο ιερέας που υπηρετούσε στην πόλη Μπέλενε, αποφάσισε να βοηθήσει την οικογένεια, όμως τα απειλητικά τηλεφωνήματα και οι διαμαρτυρίες των πολιτών είχαν προκαλέσει αναταραχή στον ίδιο και τη χώρα. «Ακολούθησα τη συνείδησή […]

13.03.2017 | 14:34

Ύστερα από απόφαση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο καθολικός ιερέας Πάολο Κορτέζι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του, επειδή φιλοξένησε μία τετραμελή οικογένεια προσφύγων.

Ο ιερέας που υπηρετούσε στην πόλη Μπέλενε, αποφάσισε να βοηθήσει την οικογένεια, όμως τα απειλητικά τηλεφωνήματα και οι διαμαρτυρίες των πολιτών είχαν προκαλέσει αναταραχή στον ίδιο και τη χώρα.

«Ακολούθησα τη συνείδησή μου, την πίστη μου, τα Ευαγγέλια, τα διδάγματα της Εκκλησίας και την νομοθεσία της χώρας… Δεν έκανα πολιτική».
«Δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε μια άξια και ειρηνική συριακή οικογένεια, η οποία προσπαθεί να γλιτώσει από τον πόλεμο και την οποία η Βουλγαρία υποδέχθηκε από την Ελλάδα και έχει νόμιμα έγγραφα και δικαιώματα. Στο Μπέλενε πέθανε η Βουλγαρία, στο Μπέλενε πέθανε η δικαιοσύνη. Δεν ξέρω αν οι κρατικοί θεσμοί της Βουλγαρίας το καταλαβαίνουν, αλλά η Βουλγαρία έχασε πολλά απ’αυτή την υπόθεση», γράφει ο Κορτέζι σε ανάρτηση του στο Facebook.

O ιερέας ζητά πλέον την βοήθεια του Πατριάρχη της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Νεόφυτο ενώ καλεί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ρούμεν Ράντεφ να πάρει θέση, «όπως έκανε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για το όνειρό του για μια κοινωνία στην οποία όλοι συμβιώνουν μαζί, χωρίς διακρίσεις».

Όλο και περισσότεροι πρόσφυγες εγκαταλείπουν εντωμεταξύ παράνομα τα κέντρα φιλοξενίας για μια κεντρική ευρωπαϊκή χώρα, με τα επίσημα στοιχεία να μιλούν για περισσότερα από διακόσια άτομα που έφυγαν μόνο από τις 2-9 Μαρτίου.

Το τελευταίο δίμηνο έχουν συλληφθεί 1.194 άτομα που προσπάθησαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ επαναπροωθήθηκαν 472 υπήκοοι τρίτων χωρών που υπήρχαν παράνομα στη βουλγαρική επικράτεια.

 

Exit mobile version