Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εξοργιστικές δηλώσεις Ντάισελμπλουμ: “Τρώγατε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες και μετά ζητάτε βοήθεια”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξοργιστικές δηλώσεις Ντάισελμπλουμ: “Τρώγατε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες και μετά ζητάτε βοήθεια”

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Ευρωβουλή μετά τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην γερμανική εφημερίδα FAZ, όπου διαχώριζε τις βόρειες με τις νότιες χώρες, εκφράζοντας για τις τελευταίες προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Ο επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας στον Τύπο την Τρίτη, δήλωσε πως οι χώρες της νότιας Ευρώπης, «ξόδευαν χρήματα σε αλκοόλ και γυναίκες», ενώ οι βόρειες […]

epa04816372 Dutch Finance Minister and President of the Eurogroup Jeroen Dijsselbloem arrives at the EU Commisison ahead of a meeting on Greece at the European Commission in Brussels, Belgium, 24 June 2015. Greek Prime Minister Alexis Tsipras is set to conduct yet another round of crisis talks with representatives of the country's creditors, ahead of a crucial meeting of eurozone finance ministers where all sides hope a solution can be found to save the country from bankruptcy.  EPA/JULIEN WARNAND

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Ευρωβουλή μετά τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην γερμανική εφημερίδα FAZ, όπου διαχώριζε τις βόρειες με τις νότιες χώρες, εκφράζοντας για τις τελευταίες προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας στον Τύπο την Τρίτη, δήλωσε πως οι χώρες της νότιας Ευρώπης, «ξόδευαν χρήματα σε αλκοόλ και γυναίκες», ενώ οι βόρειες χώρες έδειξαν αλληλεγγύη κατά την κρίση».

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια», ήταν χαρακτηριστικά όσα είπε σύμφωνα με τους Financial Times.

Κατά την ακρόασή του σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ντάισελμπλουμ κατηγορήθηκε ως «προσβλητικός» και «χυδαίος» από τους ευρωβουλευτές, όμως ο ίδιος αρνήθηκε να απολογηθεί.

Ο ολλανδός, όχι μόνο δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη για την σφοδρή επίθεση κατά των χωρών του Νότου -της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, αλλά επανέλαβε πως η «αλληλεγγύη» στην ευρωζώνη σημαίνει ότι όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Ο Ισπανός ευρωβουλευτής, Γκαμπριέλ Μάτο «ξέσπασε» και τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές είναι «απολύτως απαράδεκτες» και συνιστούν «προσβολή» για τις χώρες του Νότου, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ο Ντάισελμπλουμ έχασε την «ουδετερότητά» του ως επικεφαλής του Eurogroup.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις