Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο κέντρο του Κιέβου, ο Ρώσος Ντένις Βορονένκοφ, πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου.
Ο Βορονένκοφ, είχε βρει καταφύγιο στην Ουκρανία, και η Ρωσία την οποία είχε παρομοιάσει με τη ναζιστική Γερμανία, τον καταζητούσε για οικονομικές καταχρήσεις.
Ο Αντρέι Γκριστσένκο, διοικητής της αστυνομίας του Κιέβου, επιβεβαίωσε την δολοφονία του Βορονένκοφ και συμπλήρωσε: «Έπεσαν πυρά μπροστά στο ξενοδοχείο Premier Palace, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, δύο τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται».
Στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2016 ο Ντένις Βορονένκοφ, δεν επανεξελέγη στην Κρατική Δούμα και ξαφνικά μετακόμισε στο Κίεβο της Ουκρανίας, όπου έλαβε και την ουκρανική υπηκοότητα. Νωρίτερα από αυτό, ο. Βορονένκοφ κατέθεσε στον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας, Γιούρι Λουτσένκο, κατά του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στην υπόθεση δίωξης του τελευταίου για «εσχάτη προδοσία».
O Ντ. Βορονένκοφ στην κατάθεση του υποστήριζε πως ο Γιανουκόβιτς, για να διατηρηθεί στον προεδρικό «θώκο», είχε συμφωνήσει να αφήσει ρωσικές στρατιωτικές μονάδες να διεισδύσουν στην Ουκρανία. Κάτι, που, σύμφωνα με τις κατηγορίες του, οδήγησε στην εύκολη «προσάρτηση» της Κριμαίας από τη Ρωσία και στα αιματηρά γεγονότα στην νοτιοανατολική Ουκρανία.
«Η κατάσταση στη Ρωσία είναι όπως στη ναζιστική Γερμανία. Δεν θέλω να ζήσω στο ψέμα και στην υποκρισία. Έγινα πολίτης της Ουκρανίας και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό», είχε πει.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την ώρα που στην Ουκρανία απαγορεύεται το ΚΚ Ουκρανίας και γκρεμίζονται τα αντιφασιστικά και σοβιετικά μνημεία και οι επίσημες ουκρανικές αρχές δικαιώνουν τους συνεργάτες των ναζί.
Στη Ρωσία χαρακτηρίστηκε ως «εθνικός προδότης», ενώ το κόμμα του υποστήριζε πως δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί του.