Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εγκληματική οργάνωση “ελληνοποιούσε” γυναίκες του πρώην ανατολικού μπλοκ μέσω εικονικών γάμων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκληματική οργάνωση “ελληνοποιούσε” γυναίκες του πρώην ανατολικού μπλοκ μέσω εικονικών γάμων

Του Πέτρου  Καρσιώτη Εγκληματική οργάνωση, που έστηνε εικονικούς γάμους και σύμφωνα συμβίωσης για την νομιμοποίηση γυναικών από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια Αττικής. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, <<τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εξασφάλιζαν προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση στη χώρα αλλοδαπών γυναικών από Ανατολικές […]

gamos

Του Πέτρου  Καρσιώτη

Εγκληματική οργάνωση, που έστηνε εικονικούς γάμους και σύμφωνα συμβίωσης για την νομιμοποίηση γυναικών από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, <<τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εξασφάλιζαν προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση στη χώρα αλλοδαπών γυναικών από Ανατολικές χώρες, με άδειες διαμονής και εργασίας πολιτών κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι άδειες εκδίδονταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, κατόπιν δηλώσεων τέλεσης εικονικών πολιτικών γάμων η σύναψη συμφώνου συμβίωσης με ημεδαπούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών, προσθέτει η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ,  έχουν διαπιστωθεί διακόσιες περιπτώσεις ψευδούς αναγνώρισης πατρότητας, παράνομης υιοθεσίας και μαστροπείας.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί από τις έως τώρα έρευνες τρεις Δημόσιοι Υπάλληλοι, δύο συμβολαιογράφοι, ένας δικηγόρος και ένας αστυνομικός>>.

Πληροφορίες, που είχαν δει νωρίτερα το φως της δημοσιότητας, ανέφεραν ότι  <<πελάτες>> του  κυκλώματος, ήταν  και μετανάστες,  που ελληνοποιούνταν μαζικά, μέσω συμφώνων συμβίωσης γυναικών, κυρίως Ρομά, αλλά και άλλων, όπως άστεγων και γενικά εξαθλιωμένων οικονομικά, που πρόσφεραν τα στοιχεία τους έναντι μικρής αμοιβής.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας θα ανακοινωθούν   από την Αστυνομία όλες οι λεπτομέρειες που συνθέτουν την υπόθεση διαφθοράς κρατικών λειτουργών, οι οποίοι δρούσαν με το αζημίωτο στην έκδοση των νομιμοποιητικών εγγράφων.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις