Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ντάισελμπλουμ: “Συγγνώμη” με το ζόρι για τις δηλώσεις του περί “σπάταλου Νότου”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάισελμπλουμ: “Συγγνώμη” με το ζόρι για τις δηλώσεις του περί “σπάταλου Νότου”

Θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τις δηλώσεις που αφορούσαν στις χώρες του Νότου, οι οποίες σπαταλούσαν τα χρήματα τους σε αλκοόλ και γυναίκες. Αν και είχε αρνηθεί να ζητήσει συγνώμη, παρά τις έντονες αντιδράσεις που ήθελαν ακόμη και την παραίτηση του, τώρα άλλαξε γνώμη. «Θα είμαι πιο προσεκτικός στο […]

daiselbloom11-630x400

Θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τις δηλώσεις που αφορούσαν στις χώρες του Νότου, οι οποίες σπαταλούσαν τα χρήματα τους σε αλκοόλ και γυναίκες.

Αν και είχε αρνηθεί να ζητήσει συγνώμη, παρά τις έντονες αντιδράσεις που ήθελαν ακόμη και την παραίτηση του, τώρα άλλαξε γνώμη.

«Θα είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον, γιατί ποτέ δεν είχα την πρόθεση να προσβάλω κανέναν», είπε.

«Τις μέρες που ακολούθησαν τη δημοσίευση της συνέντευξής μου, τα λόγια μου συνδέθηκαν με την κατάσταση στις χώρες της Νότιας Ευρώπης την περίοδο της κρίσης. Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι έγινε αυτή η σύνδεση, καθώς αυτό δεν ήταν αυτό που είπα. Και σίγουρα δεν ήταν αυτό που ήθελα να πω.

Η κρίση έχει επηρεάσει τις κοινωνίες σε όλη την Ευρωζώνη με μεγάλο κοινωνικό κόστος και η αλληλεγγύη ήταν απόλυτα δικαιολογημένη», σημειώνει ο Γ. Ντάισελμπλουμ προσθέτοντας πως «δυστυχώς, κάποιοι προσβλήθηκαν από τον τρόπο που εκφράστηκα. Η επιλογή των λέξεων είναι φυσικά προσωπική όπως είναι ο τρόπος που εκλαμβάνονται».

Ο πρόεδρος του Eurogroup υποστηρίζει πως στη συνέντευξη του απλώς «υπογραμμίζει τη σημασία της αλληλεγγύης και της αμοιβαιότητας στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Αυτό που εννοούσα ήταν πως το συμφωνημένο πλαίσιο είναι ζωτικής σημασίας για την αλληλεγγύη στην Ευρωζώνη, τόσο με τον υπόλοιπο κόσμο όσο και μεταξύ των κρατών-μελών. Είναι βασικό όλοι να δείχνουν την αναγκαία δέσμευση και την ευθύνη», καταλήγει.
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις