Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ντάισελμπλουμ στη Μάλτα: Υπάρχει αποτέλεσμα για το ελληνικό πρόγραμμα-
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάισελμπλουμ στη Μάλτα: Υπάρχει αποτέλεσμα για το ελληνικό πρόγραμμα-

Δηλώσεις για την Ελλάδα έκανε, κατά την άφιξή του στη σημερινή συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ τονίζοντας ότι «δουλέψαμε εντατικά με τις ελληνικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες και θα ενημερώσω τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πρόοδο που έχει καταγραφεί. Υπάρχει αποτέλεσμα και θα ενημερώσω τους Υπουργούς». […]

daiselbloom

Δηλώσεις για την Ελλάδα έκανε, κατά την άφιξή του στη σημερινή συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ τονίζοντας ότι «δουλέψαμε εντατικά με τις ελληνικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες και θα ενημερώσω τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πρόοδο που έχει καταγραφεί. Υπάρχει αποτέλεσμα και θα ενημερώσω τους Υπουργούς». Επίσης, σημείωσε ότι έχει «θετική αύρα» για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παραίτησής του, ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θέλει να ολοκληρώσει τη θητεία του, η οποία εκπνέει τον Ιανουάριο του 2018, και πως δεν σκοπεύει προς στιγμήν να παραιτηθεί.

Ντομπρόβσκις: Συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες

«Ελπίζουμε πως θα επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σήμερα στις σημαντικές παραμέτρους της συμφωνίας που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Βλέπουμε πως καταγράφεται πραγματική πρόοδος, έτσι ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή στο επόμενο Eurogroup», σημείωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ECOFIN ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Κι αυτό επειδή η Ελλάδα κινείται πάνω από τους στόχους του προγράμματος, όπως και το 2015 και το 2016, και βρίσκεται εντός τροχιάς και για τους στόχους του τρέχοντος έτους, ενώ γίνεται εξαιρετική δουλειά και για τους στόχους του 2018 και τα επόμενα έτη», προσέθεσε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Πιστεύω πως σήμερα θα καταγραφεί πρόοδος που θα επιτρέψει την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε τεχνικό επίπεδο», κατέληξε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις