Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πώς σας «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς στο κινητό έως και 1.000 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σας «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς στο κινητό έως και 1.000 ευρώ

Μεγάλες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει η «κομπίνα» με τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας που… αδειάζουν την τσέπη των χρηστών. Οι καταγγελίες είναι ασταμάτητε στο ΙΝΚΑ και στην ΕΚΠΟΙΖΩ από πολίτες που περιγράφουν πώς εξαπατήθηκαν με sms από εταιρίες «φαντάσματα», όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Δημοκρατία. «Οι συγκεκριμένες εταιρίες δηλώνουν συνήθως ως έδρα τη Βουλγαρία και την Κύπρο και […]

kinita

Μεγάλες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει η «κομπίνα» με τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας που… αδειάζουν την τσέπη των χρηστών. Οι καταγγελίες είναι ασταμάτητε στο ΙΝΚΑ και στην ΕΚΠΟΙΖΩ από πολίτες που περιγράφουν πώς εξαπατήθηκαν με sms από εταιρίες «φαντάσματα», όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Δημοκρατία.

«Οι συγκεκριμένες εταιρίες δηλώνουν συνήθως ως έδρα τη Βουλγαρία και την Κύπρο και καλούν μαζικά ή στέλνουν γραπτά μηνύματα σε ανυποψίαστους καταναλωτές. Όποιος κάνει το… λάθος να διαβάσει το sms, να ακολουθήσει κάποιον σύνδεσμο ή να απαντήσει σε κλήσεις που οδηγούν σε ηχογραφημένα μηνύματα, “τιμωρείται” με υπέρογκες χρεώσεις. Εχουμε καταγγελίες ακόμη και για χρεώσεις ύψους 1.000 ευρώ μέσα σε λίγες ημέρες», αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», οι επιτήδειοι δρουν με πολλές διαφορετικές μεθόδους, ανάλογα με το… είδος της κομπίνας και το ποσό που επιδιώκουν να αποσπάσουν από κάθε καταναλωτή.

«Υπάρχουν τετραψήφοι/ πενταψήφιοι αριθμού που σε χρεώνουν ακόμη και αν δεν ανοίξεις το μήνυμα. Σε άλλες περιπτώσεις, ο αποστολέας προσπαθεί να δελεάσει το θύμα με δήθεν προσφορές ή διαγωνισμούς για σπίτια και ταξίδια, ώστε ο καταναλωτής όχι μόνο να διαβάσει το μήνυμα, αλλά να δώσει, σε επόμενο στάδιο, και τα προσωπικά στοιχεία του. Κατά μέσο όρο, η χρέωση για κάθε μήνυμα ή κλήση φθάνει τα δύο ευρώ» εξηγεί η νομική σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΖ Μύρια Βάτζιου.

Σύμφωνα με τις ενώσεις καταναλωτών, το φαινόμενο της εξαπάτησης πολιτών (κυρίως ηλικιωμένων) μέσω τετραψήφιων / πενταψήφιων αριθμών και οργανωμένων τηλεφωνικών κέντρων βρίσκεται σε έξαρση, καθώς οι εταιρίες «φαντάσματα» έχουν βρει τρόπους να κρύβουν τα ίχνη τους.

«Σε μηνιαία βάση δεχόμαστε περισσότερες από 50 καταγγελίες, Ωστόσο, τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια», επισημαίνει η κυρία Βάτζιου.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις