Δεν συμβαίνει σε κάποια τριτοκοσμική χώρα, αλλά στην περιοχή Emilia-Romagna της Ιταλίας! Μια παραδοσιακή τράπεζα που ονομάζεται Credito Emiliano, δίνει δάνεια στους παραγωγούς τυριού, όμως ως εγγύηση δεν ζητά χρήματα όπως συμβαίνει, αλλά το πανάκριβο parmigiano-reggiano, την γνωστή παρμεζάνα. Η Emilia-Romagna είναι ένας σημαντικός παραγωγός του parmigiano-reggiano, το οποίο είναι ένα σκληρό, ξηρό, παλιό τυρί […]

Δεν συμβαίνει σε κάποια τριτοκοσμική χώρα, αλλά στην περιοχή Emilia-Romagna της Ιταλίας!
Μια παραδοσιακή τράπεζα που ονομάζεται Credito Emiliano, δίνει δάνεια στους παραγωγούς τυριού, όμως ως εγγύηση δεν ζητά χρήματα όπως συμβαίνει, αλλά το πανάκριβο parmigiano-reggiano, την γνωστή παρμεζάνα.
Η Emilia-Romagna είναι ένας σημαντικός παραγωγός του parmigiano-reggiano, το οποίο είναι ένα σκληρό, ξηρό, παλιό τυρί που παρασκευάζεται από αποβουτυρωμένο γάλα. Η τράπεζα- όπως όλε σε κάθε γωνιά της γης- ξέρει πολύ καλά τι κάνει, αφού οι ρόδες του parmigiano-reggiano, αξίζουν χιλιάδες ευρώ.
Και επειδή η παρμεζάνα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 36 μηνών, θεωρείται από την Credito Emiliano ιδανικό για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Για να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση το τυρί η τράπεζα το αποθηκεύει σε μια τοπική αποθήκη.
Ο Γενικός διευθυντής της Roberto Frignani λέει χαριτολογώντας: «Προστατεύουμε την επένδυση του παραγωγού. Το τυρί πηγαίνει από την αγελάδα στην τράπεζα».
