Focus: “Η Ελλάδα δεν τιμωρήθηκε και θα πληρώνουμε εμείς γι΄αυτήν αιωνίως”!

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Focus: “Η Ελλάδα δεν τιμωρήθηκε και θα πληρώνουμε εμείς γι΄αυτήν αιωνίως”!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ένα άρθρο που πυροβολεί τους Έλληνες δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Focus, υπογραμμίζοντας πως ο ελληνικός λαός χρωστά όλο και περισσότερα και η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να πληρώνει αιωνίως γι΄αυτόν! Το δημοσίευμα, αφορά σε συνέντευξη του οικονομολόγου Τόμας Μάγιερ, ο οποίος βλέπει ένα εξαιρετικά δυσοίωνο μέλλον για την Ελλάδα αλλά και για την ΕΕ. «Για τον […]

28.04.2017 | 07:54

Ένα άρθρο που πυροβολεί τους Έλληνες δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Focus, υπογραμμίζοντας πως ο ελληνικός λαός χρωστά όλο και περισσότερα και η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να πληρώνει αιωνίως γι΄αυτόν!

Το δημοσίευμα, αφορά σε συνέντευξη του οικονομολόγου Τόμας Μάγιερ, ο οποίος βλέπει ένα εξαιρετικά δυσοίωνο μέλλον για την Ελλάδα αλλά και για την ΕΕ.

«Για τον Γερμανό κορυφαίο οικονομολόγο Τόμας Μάγιερ η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο κρίσιμη.  ‘Μέχρι σήμερα η Αθήνα δεν έχει θέσει τέλος στον πελατειακό  κράτος, στο οποίο η οικογένεια και η φροντίδα των φίλων και συγγενών έχουν μεγαλύτερη αξία απ’ ό,τι το κράτος και η κοινωνία’».

Σε άλλο σημείο του άρθρου, το Focus χρησιμοποιεί πληροφορίες της εφημερίδας Bild σύμφωνα με τις οποίες «οι Έλληνες πολίτες και οι ελληνικές επιχειρήσεις χρωστάνε όλο και περισσότερους φόρους! Τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς καταγράφηκε νέο ρεκόρ ύψους 2,6 δις ευρώ.

Συνολικά οι Έλληνες χρωστάνε στο κράτος τους 94 δις ευρώ – περισσότερο από το μισό των ετήσιων οικονομικών επιδόσεων. Τα υψηλά χρέη προς την εφορία δεν είναι όμως ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Μάγιερ θεωρεί τη χώρα, που απειλείται συνεχώς με πτώχευση, χαμένη υπόθεση. ‘Η κατάσταση είναι εντελώς μπερδεμένη. Για την Ελλάδα το τρένο αναχώρησε ήδη πριν από δύο χρόνια. Θα πληρώνουμε αιωνίως για την Ελλάδα!’».

Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα μέχρι σήμερα απέφευγε να υλοποιήσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσια τομέα» για να καταλήξει στις συνέπειες για την ΕΕ: «’Σήμερα δεν υπάρχουν μέσα πίεσης στην πολύ μεγαλύτερη κρίση της Ιταλίας, γιατί η Ελλάδα δεν τιμωρήθηκε παραδειγματικά. Η ασθένεια εξαπλώθηκε με αφετηρία την Ελλάδα’».

Exit mobile version