Το μυστικό για να λιώνει το κοκκινιστό μοσχαράκι… στην γλώσσα σας!

PLUS

Το μυστικό για να λιώνει το κοκκινιστό μοσχαράκι… στην γλώσσα σας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  To μοσχαράκι είναι αναμφισβήτητα από τα πιο νόστιμα κρέατα, ειδικά αν είναι κοκκινιστό. Σε κάθε εκδοχή του όμως, μας τρέχουν τα σάλια. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που δεν το επιλέγουμε, γιατί είναι αρκετά σκληρό και δεν θέλουμε να εκτεθούμε. Υπάρχει τρόπος όμως να λιώνει στο στόμα, αρκεί να ξέρετε το μυστικό. Αρχικά […]

07.05.2017 | 11:10

 

To μοσχαράκι είναι αναμφισβήτητα από τα πιο νόστιμα κρέατα, ειδικά αν είναι κοκκινιστό. Σε κάθε εκδοχή του όμως, μας τρέχουν τα σάλια.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που δεν το επιλέγουμε, γιατί είναι αρκετά σκληρό και δεν θέλουμε να εκτεθούμε. Υπάρχει τρόπος όμως να λιώνει στο στόμα, αρκεί να ξέρετε το μυστικό.

Αρχικά επιλέγουμε να βράσουμε το κρέας και όχι να το ψήσουμε, αφού το βράσιμο λιώνει τον συνδετικό ιστό του κρέατος και τον μετατρέπει σε ζελατίνα.

Έτσι το κρέας γίνεται αυτόματα μαλακό και ζουμερό.

Το τέλειο μυστικό είναι να το μαγειρέψουμε σε ζεστό νερό ώστε να μην χάσει τους χυμούς του.  

Στο νερό που ήδη βράζει, οι πρωτεΐνες του κρέατος ζελατινοποιούνται και σχηματίζουν μια προστατευτική κρούστα.

Η κρούστα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί κρατά τους χυμούς που το κάνουν απίστευτα ζουμερό και μαλακό. 
Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να βράσει για τουλάχιστον 2 με 2,5 ώρες.

Να είστε σίγουροι ότι θα σας παρακαλάνε να τους πείτε το μυστικό…

 

Exit mobile version