Απίστευτο: Τον συνέλαβαν για φόνο 19 χρόνια μετά! (pics)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απίστευτο: Τον συνέλαβαν για φόνο 19 χρόνια μετά! (pics)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Δεκαεννέα χρόνια μετά ο δράστης μιας δολοφονίας που είχε συνταράξει το νησί της Κω, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας! Ένα χρόνο πριν το έγκλημα που πάγωσε τους κατοίκους του νησιού τον Ιούλιο του 1998, παραγραφεί, η Αστυνομία με βάση το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί, τον συνέλαβε και τώρα θα ακολουθήσει η […]

11.05.2017 | 21:49

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεκαεννέα χρόνια μετά ο δράστης μιας δολοφονίας που είχε συνταράξει το νησί της Κω, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας!

Ένα χρόνο πριν το έγκλημα που πάγωσε τους κατοίκους του νησιού τον Ιούλιο του 1998, παραγραφεί, η Αστυνομία με βάση το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί, τον συνέλαβε και τώρα θα ακολουθήσει η δίκη του.

Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, ο οποίος, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν επέστρεψε μετά από 19 χρόνια στον τόπο του εγκλήματος!

Στις 3 Ιουλίου 1998, η Κως συγκλονίζεται από το άγριο έγκλημα της 85χρονης Μαριώς Καπλανίδου, μιας καλοκάγαθης και αγαπητής γυναίκας στους κατοίκους της περιοχής.

Είχε βρεθεί νεκρή με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι

Η ηλικιωμένη είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της στην οδό Βεροιοπούλου, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο κεφάλι και το σώμα. Ο δράστης είχε εισβάλλει στο σπίτι από το παράθυρο και είχε γίνει αντιληπτός από το άτυχο θύμα.

Την επόμενη μέρα τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που εξερεύνησαν τον χώρο του εγκλήματος, συνέλεξαν  αιματηρά αποτυπώματα του δράστη.

Τρία χρόνια αργότερα, στις 21 Αυγούστου 2001, τα εγκληματολογικά εργαστήρια ενημέρωσαν  την Ασφάλεια στην Κω ότι δύο ματωμένα αποτυπώματα, ένα δακτυλικό και ένα παλαμικό, που βρέθηκαν στον τοίχο του διαδρόμου της οικίας ταυτίζονται δακτυλοσκοπικά με αυτά  Αλβανού υπηκόου,  ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την περιοχή.

Δεκαεννέα χρόνια ξεγλιστρούσε

Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψής του.

Για 19 χρόνια ήταν άφαντος έως τις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 50χρονο -σήμερα-, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Λίγα χρόνια αργότερα διέπραττε κλοπές στην Ρόδο

Ο 50χρονος, σήμερα, δράστης,  διωκόταν με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπές-διαρρήξεις που διέπραξε σε σπίτια στη Ρόδο στις 16 και 18 Μαρτίου2006.

 

 

Exit mobile version