Όταν μιλά κανείς για την ελληνική κουζίνα, στο μυαλό θα έρθει αμέσως η φέτα με λαδορίγανη, με μια φέτα ψωμί στα κάρβουνα.
Πεντανόστιμη, υγιεινή και απόλυτα ελληνική.
Πέρα από αυτό όμως, είναι γεμάτη με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, καθώς πρόκειται για πηγή βιταμινών Α και Κ, φολικού οξέως, σιδήρου, μαγνησίου, ασβεστίου, φωσφόρου, πρωτεϊνών και όχι μόνο.
Η φέτα κάνει καλό στην υγεία των οστών και βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος χάρη στα προβιοτικά που περιέχει.
Πώς θα μπορέσετε όμως να την διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χάσει το άρωμα της; Εύκολα, με αυτό το κόλπο.
Τι θα χρειαστείτε:
Ένα καθαρό βάζο, ελαιόλαδο, φέτα, ρίγανη, πιπέρι, αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά ή μπούκοβο.
Κόψτε τη φέτα σε κύβους και βάλτε την στο καθαρό βάζο. Προσθέστε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά σας κι έπειτα, γεμίστε το βάζο με ελαιόλαδο. Κλείστε καλά το καπάκι του και αφήστε το στο ψυγείο. Σερβίρετε τη φέτα την ίδια κιόλας ημέρα και διατηρήστε την στη συντήρηση για μερικούς μήνες.