Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Παρατήρηση Πούτιν στον Τσίπρα για τα επενδυτικά σχέδια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρατήρηση Πούτιν στον Τσίπρα για τα επενδυτικά σχέδια

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι γνωστό πως δεν μασάει τις κουβέντες του και το ίδιο έκανε στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο. Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε πως υπάρχουν καλά επενδυτικά σχέδια μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, αλλά “δυστυχώς, όμως, κάποια από αυτά έχουν παγώσει”. […]

Ο-Αλέξης-Τσίπρας-στέλνει-μήνυμα-στους-Ευρωπαίους-από-την-Αγία-Πετρούπολη-και-ο-Βλαδιμίρ-Πούτιν-τον-καλωσορίζει

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι γνωστό πως δεν μασάει τις κουβέντες του και το ίδιο έκανε στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε πως υπάρχουν καλά επενδυτικά σχέδια μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, αλλά “δυστυχώς, όμως, κάποια από αυτά έχουν παγώσει”.

Στο πλαίσιο της εμπορικής πρωτοβουλίας της Κίνας, στο οποίο συναντήθηκαν και συνομίλησαν οι Πούτιν και Τσίπρας, οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, τους πρώτους δύο μήνες του έτους, αυξήθηκαν κατά 80%.

«Υπάρχουν κάποιες θετικές τάσεις στον όγκο των εμπορικών συναλλαγών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 4% το περασμένο έτος και στους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους ενισχύθηκαν κατά 80%. Το εμπόριό μας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε συνολικά κατά 43%» δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως έχουν βελτιωθεί οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, «αλλά υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα που πρέπει να συζητηθούν».

«Είναι απολύτως σημαντικό να συζητήσουμε τις θετικές μας τάσεις στο διμερές εμπόριο και την κατάσταση στην περιοχή συνολικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα του ρωσικού τουρισμού, σημειώνοντας πως “η εισροή ρωσικών τουριστών στην Ελλάδα αυξάνεται”.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις