Σκληρός στην ομιλία του στη Βουλή, ήταν σήμερα και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Το νομοσχέδιο αυτό επιβεβαιώνει πλήρως την «αγοραπωλησία» ελπίδας. Τα ψέματά σας διαδέχονται το ένα το άλλο. Τα μέτρα δεσμεύουν την χώρα για πολλά χρόνια, υπονομεύετε έτσι κάθε δυνατότητα, κάθε πιθανότητα εξόδου από την κρίση. […]
Σκληρός στην ομιλία του στη Βουλή, ήταν σήμερα και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
«Το νομοσχέδιο αυτό επιβεβαιώνει πλήρως την «αγοραπωλησία» ελπίδας. Τα ψέματά σας διαδέχονται το ένα το άλλο. Τα μέτρα δεσμεύουν την χώρα για πολλά χρόνια, υπονομεύετε έτσι κάθε δυνατότητα, κάθε πιθανότητα εξόδου από την κρίση. Είναι πραγματικά να απορεί κανείς, για ποιο λόγο καθυστερούσε η αξιολόγηση, μάλλον διαπραγματευόταν ο ΣΥΡΙΖΑ εσωκομματικά! Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.»
Η κυβέρνηση συμφώνησε σε πολύ μεγαλύτερο φορτίο μέτρων απ’ αυτό που προβλεπόταν στο μνημόνιο
«Παρόλα αυτά δεν διστάζετε να επιδίδεστε σε μία προπαγάνδα, μιλώντας για 7,5 δις ευρώ αντίμετρα – ενώ έχουμε 4,9 δις ευρώ μέτρα, δηλαδή να λέτε ότι έχουμε 2,6 δις ευρώ κέρδος! Μα δεν ντρέπεστε; Είναι αυτά επιχειρήματα; Μπορούν να πείσουν κανέναν; Νομίζετε ότι τρώει κουτόχορτο ο ελληνικός λαός να πιστεύει ότι θα βγούμε από εδώ και θα έχει κερδίσει 2,5 δις ευρώ μακροπρόθεσμα;»
Κάθε ένα άρθρο του νομοσχεδίου αποτελεί απόδειξη της επίπλαστης αισιοδοξίας της κυβέρνησης. Κι όλα μαζί τα άρθρα καταρρίπτουν όλους τους μύθους είπε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι ο πρώτος μύθος που καταρρίπτεται είναι αυτός της διευθέτηση του χρέους. Ο δεύτερος μύθος είναι ότι τα μέτρα είναι το εξιτήριο από το πρόγραμμα και ο τρίτος μύθος τα αντίμετρα και ο τέταρτος η επιστροφή στην ανάπτυξη.
«Καταψηφίζουμε αυτό το προϊόν της αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης η οποία αποτελεί μία πραγματική πανωλεθρία. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι εδώ με προτάσεις. Και λέμε ότι αν επρόκειτο να επενδυθεί μουσικά η συγκεκριμένη συμφωνία σήμερα, θα επρόκειτο όχι για την «Ωδή στη χαρά» αλλά για «Ρέκβιεμ».