Λέγεται fidget spinner, νευρικός στρόβιλος σε ελεύθερη μετάφραση κι έχει πάρει τα μυαλά μικρών και μεγάλων. Είναι το πιο απλό παιχνίδι που μπορεί να υπάρχει στην αγορά, ενώ κοστίζει μόνο 5 με έξι ευρώ. Το παιχνίδι αποτελείται από δύο κυρίως μέρη: μια σταθερή βάση, την οποία μπορεί να κρατήσει κανείς μεταξύ του δείκτη και του […]
Λέγεται fidget spinner, νευρικός στρόβιλος σε ελεύθερη μετάφραση κι έχει πάρει τα μυαλά μικρών και μεγάλων.
Είναι το πιο απλό παιχνίδι που μπορεί να υπάρχει στην αγορά, ενώ κοστίζει μόνο 5 με έξι ευρώ. Το παιχνίδι αποτελείται από δύο κυρίως μέρη: μια σταθερή βάση, την οποία μπορεί να κρατήσει κανείς μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρά του και έναν περιστρεφόμενο έλικα που γυρίζει όταν τον «χτυπά» με το ελεύθερο.
Κύριος σκοπός της χρήσης του είναι η καταπολέμηση του άγχους και της νευρικότητας και τα αποτελέσματα είναι άψογα, όπως λένε οι χρήστες.
Το ελικοειδές παιχνίδι, που κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές και χρώματα, έχει ήδη κάνει θραύση στις ΗΠΑ και τη Βρετανία και διαφορετικές εκδοχές του είναι τα 49 από τα 50 best–selling παιχνίδια στο Amazon τις τελευταίες ημέρες!
Μπορείτε να το κρατήσετε με το ένα χέρι σας και χρησιμοποιήστε το άλλο για να το περιστρέψετε γρήγορα ανά τακτά διαστήματα. Με εξάσκηση, μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα ενός μόνο χεριού.
Η ιστορία
Το 1993 η Αμερικανίδα χημικός – μηχανικός Catherine Hettinger βρέθηκε στο Ισραήλ και κατά τη διαμονή της εκεί, συναντούσε συχνά μικρά παιδιά που πετούσαν πέτρες, κυρίως σε άντρες των Αρχών.
Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, εμπνεύστηκε ένα ήρεμο παιχνίδι εκτόξευσης, το οποίο θα εκτόνωνε την ενέργεια των παιδιών.
Το fidget spinner έγινε πραγματικότητα λίγα χρόνια μετά όταν η Hettinger διαγνώστηκε με μια αυτοάνοση πάθηση, η οποία προκαλούσε αδυναμία στους μυς και δεν της επέτρεπε να κινείται όπως πριν.
Έπρεπε όμως να παίζει με την κόρη της. Άρχισε λοιπόν να φτιάχνει μικρής κλίμακας ελικοειδείς κατασκευές τις οποίες πετούσε με το παιδί της για ψυχαγωγία. Κάποιες από αυτές τις πούλησε σε διάφορα παζάρια του δρόμου στη Φλόριντα και έτσι γεννήθηκε το διάσημο πλέον γκατζετάκι.