Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γιατί τα “λιγούρια” δεν βρίσκουν ποτέ σύντροφο
PLUS

Γιατί τα “λιγούρια” δεν βρίσκουν ποτέ σύντροφο

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Sex Research, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες βρίσκουν λιγότερο ελκυστικά για σχέση τα άτομα του αντίθετου φύλου, που έχουν αλλάξει πολλούς ερωτικούς συντρόφους. Για τις ανάγκες της μελέτης, με επικεφαλής τον Steve Stewart-Williams από το πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ στη Μαλαισία, ερωτήθηκαν διαδικτυακά 118 άτομα σχετικά […]

Τι-αρεσει-στους-αντρες-front.image_-800x420

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Sex Research, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες βρίσκουν λιγότερο ελκυστικά για σχέση τα άτομα του αντίθετου φύλου, που έχουν αλλάξει πολλούς ερωτικούς συντρόφους.

Για τις ανάγκες της μελέτης, με επικεφαλής τον Steve Stewart-Williams από το πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ στη Μαλαισία, ερωτήθηκαν διαδικτυακά 118 άτομα σχετικά με την επιθυμία τους να εμπλακούν σε μια μακροχρόνια ή πιο σύντομη σχέση, με ένα πρόσωπο που στο παρελθόν είχε από λίγους έως πολλούς ερωτικούς συντρόφους.

Κατέληξαν λοιπόν ότι αν ο υποθετικός σύντροφος είχε στο παρελθόν έναν μεγάλο αριθμό από ερωτικούς παρτενέρ οι υποψήφιοι δεν ενδιαφέρονταν να συνάψουν σχέση μαζί τους. Αντιθέτως πιο ελκυστικό θεωρείται ένα άτομο που έχει κάνει σεξ με λιγότερα άτομα, εκτός αν έχει πάει μόνο με ένα ή ακόμη χειρότερα με κανένα.

antres2

Κάποιος που έχει πάει με περισσότερα άτομα απ’ όσα μπορείς να μετρήσεις στα δάχτυλα του ενός χεριού σου, ήταν λοιπόν μια όχι και τόσο ελκυστική επιλογή για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί ότι με τα ίδια κριτήρια απάντησαν και τα δύο φύλα. Οι συγγραφείς της μελέτης επιβεβαιώθηκαν άλλωστε ως προς την πρόβλεψή τους, πως στις κοινωνίες της Δύσης οι άνθρωποι θέλουν κάποιο που να έχει ερωτικό παρελθόν, αλλά όχι και υπερβολικό.

«Κάποιοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για μακροχρόνιες σχέσεις και τείνουν να προτιμούν άτομα που δεν έχουν μακρά σεξουαλική ιστορία. Άλλοι όμως ενδιαφέρονται για πιο ελεύθερες και σύντομες σχέσεις και έτσι δεν τους απασχολεί το θέμα. Δίκαια και τα δύο», σχολιάζει ο επικεφαλής της μελέτης.

Ο ιδανικός αριθμός τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, σύμφωνα με μια άλλη βρετανική μελέτη, που έγινε φέτος, είναι το 10.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις