Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στο εδώλιο ο “δράκος των ασανσέρ”: Το αποτύπωμα που τον καίει
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο ο “δράκος των ασανσέρ”: Το αποτύπωμα που τον καίει

Toυ Πέτρου Καρσιώτη Η Αστυνομία, όταν πριν από πολλά χρόνια τον συνέλαβε τον αποκάλεσε «δράκο των ασανσέρ». Καταδικάστηκε και εξέτισε ποινή κάθειρξης για επιθέσεις σε γυναίκες μέσα σε ασανσέρ πολυκατοικιών σε πολλές περιοχές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας. Έμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και τώρα οι δικαστές καλούνται να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα αν ο […]

δρακος-ανσασερ

Toυ Πέτρου Καρσιώτη

Η Αστυνομία, όταν πριν από πολλά χρόνια τον συνέλαβε τον αποκάλεσε «δράκο των ασανσέρ». Καταδικάστηκε και εξέτισε ποινή κάθειρξης για επιθέσεις σε γυναίκες μέσα σε ασανσέρ πολυκατοικιών σε πολλές περιοχές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας.

Έμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και τώρα οι δικαστές καλούνται να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα αν ο ίδιος είναι και ο δράστης της δολοφονίας με μαχαίρι του νεαρού φοιτητή Νικήτα Κορωνιού!

Έχασε την ζωή του μετά από βαρύ τραύμα στη μηριαία αορτή

Ο άτυχος νεαρός έχασε τη ζωή του μετά από βαρύ τραύμα από μαχαίρι στον Λυκαβηττό όταν βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του με την κοπέλα του, από άτομο που παρακολουθούσε τις περιπτύξεις και τράβηξε μαχαίρι όταν έγινε αντιληπτό.

Είκοσι χρόνια μετά από εκείνη τη δολοφονία του νεαρού φοιτητή στο Λυκαβηττό με βάση ένα αποτύπωμα του κατηγορούμενου που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του θύματος, ο παλαιός «δράκος των ασανσέρ» κάθεται στο εδώλιο του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξή του στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του φοιτητή και, καταδικασμένος ήδη σε ποινές 179 χρόνων για βιασμούς και ληστείες γυναικών,  δηλώνει ότι δεν μπορεί να εξηγήσει πώς βρέθηκε τόσα χρόνια μετά το δακτυλικό του αποτύπωμα στο αυτοκίνητο του θύματος.

Το άτυχο ζευγάρι βρισκόταν στο Λυκαβηττό για το πρώτο τους ραντεβού

Ο άτυχος νεαρός έχασε τη ζωή του το Μάη του 1996,  στο πρώτο ραντεβού του με την κοπέλα του, στο Λυκαβηττό.

Τότε, είχε  βγει από το αυτοκίνητο του και συνεπλάκη με δύο η τρία άτομα που τους παρακολουθούσαν. Λίγο μετά, έπεφτε νεκρός από κτύπημα με μαχαίρι.

«Αθώος είμαι. Δεν έχω πάει ποτέ στο Λυκαβηττό. Δεν ξέρω πως βρέθηκε αποτύπωμά μου. Έχω μπει φυλακή τόσες φορές συνεχόμενα.

«Θα το είχαν βρει το αποτύπωμα τόσα χρόνια», λέει ο κατηγορούμενος

Θα το είχαν βρει σε κομπιούτερ. Ήμουν σε άδεια και πήγα σε αστυνομικό τμήμα και μου λένε μη φύγεις έχεις υπόθεση», είπε απευθυνόμενος στους δικαστές ο Χρήστος Γκίλης.

Η φίλη του θύματος δεν κατάφερε να αναγνωρίσει το πρόσωπο του δράστη

Η φίλη του θύματος, δεν κατάφερε να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του κατηγορούμενου τον δολοφόνο του φίλου της αλλά περιέγραψε τις στιγμές που έζησε βλέποντας τον Νικήτα να πέφτει χτυπημένος.

«Ήμασταν εκεί όπως δεκάδες ζευγάρια εκείνη την εποχή στο Λυκαβηττό. Το πρώτο ραντεβού μας σαν ζευγάρι ήταν.

ImageHandler (14)

Εγώ σπούδαζα στο Πάντειο και ο Νικήτας στην Αγγλία. Δε θυμάμαι αν είχαμε αντιληφθεί κόσμο να παρακολουθεί γύρω μας. Κάποια στιγμή βγήκαμε από το αυτοκίνητο για να μπει μπροστά ο Νικήτας  να οδηγήσει. Καθόμασταν πίσω. Βγήκαμε από διαφορετικές μεριές νομίζω.

Είδαμε ξαφνικά κάποιον και μου λέει ο Νικήτας “μπες μέσα στο αμάξι”. Ένιωσα εκείνη την ώρα ότι ερχόταν κάποιος προς το μέρος μας. Δεν θυμάμαι καλά, αλλά πιστεύω ότι ήταν τουλάχιστον 2 άτομα. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τον κατηγορούμενο. Εγώ δεν καταλάβαινα τι γινόταν.

Φίλη του θύματος: «Έβλεπα τι γίνεται μέσα από το παράθυρο αλλά δεν μπορούσα να ξεχωρίσω»

Είχα κλειστεί στο αυτοκίνητο. Έβλεπα τι γίνεται μέσα από τα παράθυρα, αλλά δε μπορούσα να ξεχωρίσω. Δεν θυμάμαι αν κρατούσε μαχαίρι. Θυμάμαι ότι κάποιος έπεσε ξαφνικά πάνω στο παρμπρίζ. Ξέρετε έχω μπλοκάρει πράγματα από τη μνήμη μου για να μπορέσω να επιβιώσω κι εγώ», είπε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειές της να βρει βοήθεια.. «Του πετούσα νερό προσπαθούσα να τον συνεφέρω. Πατούσα την κόρνα.

Έλυσα το χειρόφρενο και το αμάξι σταμάτησε σ ένα δέντρο. Άρχισα να τρέχω και έφτασα σε μια πολυκατοικία και χτυπούσα όλα τα κουδούνια και φώναζα ότι σκότωσαν το φίλο μου. Όταν βρήκα βοήθεια πήγαμε στον Νικήτα. Ανέπνεε ακόμα», είπε.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις