Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

27

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Νίκος Παππάς: “Δεν θα δεχθούμε καμία λύση, που να μην είναι λύση”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Νίκος Παππάς: “Δεν θα δεχθούμε καμία λύση, που να μην είναι λύση”

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί μια λύση η οποία δεν θα είναι λύση» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm 97,8. Στην ερώτηση αν θα δεχθεί η κυβέρνηση τη συμμετοχή του ΔΝΤ χωρίς την εκταμίευση της δόσης, απάντησε: «Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε μία […]

ap_alexis-tsipras-nikos-pappas-gabriel-sakellaridis_ap-photo3

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί μια λύση η οποία δεν θα είναι λύση» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm 97,8.

Στην ερώτηση αν θα δεχθεί η κυβέρνηση τη συμμετοχή του ΔΝΤ χωρίς την εκταμίευση της δόσης, απάντησε: «Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε μία λύση, η οποία δεν είναι λύση. Κι η παρουσία ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι το κριτήριό μας.

Το κριτήριό μας είναι να διαμορφώνονται οι όροι για την ομαλή, από εδώ και πέρα, χωρίς ερωτηματικά και αμφιβολίες, χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρέους και την ομαλή και “εύκολη” αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών μας».

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Παππάς είπε:

«Μπορούμε να πετύχουμε διατυπώσεις και λύσεις που να φέρνουν την Ελλάδα στη σφαίρα της κανονικότητας ως προς τη χρηματοδότηση. Και η σφαίρα της κανονικότητας, βεβαίως, είναι το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης».

Σχετικά με τα εμπόδια που μπαίνουν στην επίτευξη συμφωνίας πριν από τις εκλογές στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, επισήμανε:

«Προφανώς υπάρχουν πολιτικές προτεραιότητες στη Γερμανία. Υπάρχουν όμως, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προτεραιότητες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη συνολικά.

Κι αυτός που χρειάζεται μια καθαρή λύση αυτή τη στιγμή είναι η Ευρώπη. Η Ευρώπη χρειάζεται να δείξει ότι έχει το πολιτικό εκτόπισμα, την πολιτική συνέπεια, το πολιτικό αισθητήριο να υπερβεί τις δυσκαμψίες τις οποίες διαμορφώνει η παρουσία του ΔΝΤ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις