To banoffee το λατρέψαμε όλοι από την πρώτη στιγμή. Πεντανόστιμο, δροσερό και όμορφο, θα μπορούσαμε να το τρώμε κάθε μέρα, όμως οι θερμίδες μας κλείνουν την πόρτα. Τώρα όμως, θα μπορούμε να το απολαμβάνουμε όποτε μας αρέσει, γιατί αυτή η συνταγή είναι must. Mε γιαούρτι αντί για σαντιγί, φυστικοβούτυρο αντί για καραμέλα και δημητριακά αντί […]
To banoffee το λατρέψαμε όλοι από την πρώτη στιγμή.
Πεντανόστιμο, δροσερό και όμορφο, θα μπορούσαμε να το τρώμε κάθε μέρα, όμως οι θερμίδες μας κλείνουν την πόρτα.
Τώρα όμως, θα μπορούμε να το απολαμβάνουμε όποτε μας αρέσει, γιατί αυτή η συνταγή είναι must.
Mε γιαούρτι αντί για σαντιγί, φυστικοβούτυρο αντί για καραμέλα και δημητριακά αντί για μπισκότα, παραμένει έκρηξη για τον ουρανίσκο. Με άλλα λόγια, τρώγεται με πολλή όρεξη και καθόλου τύψεις.
Τι θα χρειαστείτε για 2 ατομικά banoffee:
1 μπανάνα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 κεσεδάκι γιαούρτι, 2% λιπαρά μέσα στο οποίο θα ρίξετε 2 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. φυστικοβούτυρο
2 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
6 κ.σ. δημητριακά της επιλογής σας
Λίγα τσιπς μαύρης σοκολάτας ή σκόνη κακάο ή ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα
2 ποτήρια ή βαζάκια ή μπολ (ανάλογα που θα επιλέξετε να το σερβίρετε)
Πώς θα το φτιάξετε
Θρυμματίστε τα δημητριακά με τα χέρια σας (ή βάζοντας τα στο μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα), ρίξτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο (το οποίο καλό είναι να έχει κρυώσει πριν το ρίξετε) και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Βάλτε μια γενναιόδωρη στρώση μέσα στα ποτήρια (ή το σκεύος) που θα στήσετε το γλυκό.
Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο με το μέλι και απλώστε το μείγμα σε στρώσεις πάνω από τα δημητριακά. Συνεχίστε, βάζοντας τις ροδέλες μπανάνας. Ανακατέψτε το γιαούρτι με το μέλι και προσθέστε το σαν στρώση από πάνω. Απλώστε ακόμα 2 φέτες μπανάνας και λίγα ακόμα δημητριακά πασπαλίστε με λίγο κακάο ή ρίξτε τα τσιπς σοκολάτας. Ιδανικά, αφήστε το για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει (έτσι θα είναι πιο νόστιμο) και απολαύστε!
Tip: Αυτοσχεδιάστε!
Στα δημητριακά μπορείτε να προσθέσετε και λίγη βρώμη ή ξηρούς καρπούς ώστε να είναι πιο πλούσιο το «σώμα» της βάσης.
Μαζί με τις μπανάνες μπορείτε να προσθέσετε έξτρα στρώση με οποιοδήποτε φρούτο σας αρέσει!
Μέσα στο γιαούρτι μπορείτε να βάλετε και σιρόπι από σφένδαμο (maple syrop), αντί για μέλι.
Στο τέλος, για έξτρα γεύση μπορείτε να θρυμματίσετε και τα αγαπημένα σας μπισκότα από πάνω!